in

Ladies: Dit zou de reden zijn waarom je 100x een selfie moet maken voor je het goed hebt

Capture

Dit is de deal. Wanneer we naar onszelf kijken in de spiegel, kijken wij naar iets wat we helemaal gewend zijn. Ons spiegelbeeld.

Tijdens het maken van een selfie, met je mobiel, zie je natuurlijk in de eerste instantie wat je zou zien als je in een spiegel kijkt. Het gebeurt dus eigenlijk nadat je een foto gemaakt hebt en veel mensen hebben dit niet eens door. Deze foto laat uiteindelijk je echt ‘ik’ zien en dus niet een ‘spiegelbeeld’.

Mere Exposure
Het heeft allemaal te maken met ‘mere-exporsure’, een concept wat werd ontwikkeld door Robert Zajonc in de jaren 60. Mere Exposure zegt dat wij ‘gunstiger reageren’ op dingen die wij gewend zijn, inclusief onze eigen gezichten. Bijna iedereen heeft een goede kant. Dat kan aan je haar liggen, de contouren van je gezicht of die ene wenkbrauw die beter is gedaan dan de andere. Het kan dus van alles zijn.

Laten wij een test doen:
Pak je telefoon en open je camera. Ga voor een spiegel staan zodat jij jezelf ziet in de spiegel en op het beeldscherm van je telefoon. Dat zal op dit moment identiek zijn. Maak dan een foto en vergelijk deze met wat je in de spiegel ziet. Nogmaals, veel mensen hebben dit niet door en veel mensen weer wel dus voor de één zal dit nieuw zijn en de ander niet.

Daarom is iedereen zo verliefd op bijvoorbeeld Instagram of Snapchat! Instagram & Snapchat maken en versturen gewoon foto’s in spiegelbeeld.

Vergeet ons niet te liken op Facebook:

Beeld: PexelsY’skid heeft een latin remix gemaakt van 2Pac’s – ‘Sucker For Love’

HassenBaba dropt KEIHARDE track ft. BOEF & RBDJAN