in

De keiharde korte film van Rotjoch en Drovideo kan NU bekeken worden!

De korte film van Rotjoch en Drovideo staat eindelijk online!

De film is gemaakt voor de top600, een aanpak van verschillende partners om Amsterdam veiliger te maken. Met de top600 aanpak willen het Amsterdamse gemeentebestuur, politie, OM en organisaties op het gebied van zorg en jeugd het aantal geweldsdelicten, overvallen, straatroven en woninginbraken terugdringen. De daders moeten voelen dat misdaad niet loont en grote consequenties heeft. Daarnaast wordt hulp en zorg geboden.

De hoofdrollen worden vertolkt door Jayh & Jerretje Deekman.

Synopsis
Rodney komt na een detentie straf van vijf maanden voor de derde keer vrij. Hij wordt opgehaald door zijn oom Marvin. Marvin, die niet gediend is van het gedrag van Rodney, begint te preken. De woorden komen hard aan maar hij vermijdt de confrontatie door te doen alsof hij zijn oom niet hoort. Op dit moment zijn zijn gedachten bij het verdienen van (snel) geld. Een aantal weken later krijgt Rodney weer contact met een jeugdvriend: Greg. Rodney en Greg zijn samen opgegroeid en hebben samen veel meegemaakt. Greg staat altijd voor hem klaar ongeacht de omstandigheden. Greg heeft een vriendin genaamd: Miranda. Hij heeft totaal geen respect voor haar en behandelt haar als troep. Hij verdient zijn geld voornamelijk op straat en woont nog bij zijn moeder die hij dagelijks verzorgt. Dat is tevens ook de enige vrouw die hij respecteert. ”In het tweede hoofdstuk Afrikaans geld” laat Rodney zich verleiden tot het overvallen van een belhuis. Bij de overval is Greg onnodig gewelddadig. Rodney beseft dat hij zijn eigen grens heeft overschreden. Dit is niet wij hij wilt zijn.

Twee dagen later is Rodney bij zijn vriendin Sarah. Ze hebben al een aantal jaar een stoplicht relatie, en ondanks de up’s en down’s blijft ze hem steunen. Ze heeft een nieuwe woning gekregen en wil dat Rodney bij haar intrekt. In het volgende hoofdstuk, “stevig bed”, zien we een kruisscène waarbij het contrast tussen de twee koppels zichtbaar wordt. Waar Greg en Miranda in een ruzie belanden, zijn Rodney en Sarah hevig de liefde aan het bedrijven. De ruzie loopt uit de hand waarbij Greg fysiek geweld gebruikt. De wijze waarop Rodney en Greg vrouwen behandelen komt in deze scene goed naar voren. Op een gegeven moment zoekt Rodney zijn oude buurt op. Hij komt een oude vriend tegen waarmee hij aan de praat raakt. In dit gesprek komt hij meer te weten over Greg waar hij niet blij mee is. Naarmate de dagen verstrijken, verwatert het contact tussen Greg en Rodney. Als Rodney en Sarah op een dag met een volle boodschappenkar over de parkeerplaats lopen wordt Rodney gebeld. Het is Greg die hem mee vraagt voor een klus. Rodney twijfelt en het gesprek wordt steeds ongemakkelijker. Sarah heeft door wat er gaande is en is er niet blij mee. In het volgende hoofdstuk “vieze keukenkastjes” komt Rodney voor een cruciale keuze te staan. Hij zoekt Greg op en ze belanden in de keuken, waar Greg een vuurwapen tevoorschijn haalt. Hij wil het over doen. Dit keer wil hij geen geweld maar intimatie als wapen gebruiken. Zal Rodney, na alles wat hij heeft meegemaakt, in staat zijn de vicieuze cirkel te doorbreken?Dit Engels meisje (14) werd in 22 uur door 110 mannen verkracht en doorverkocht als sexslaaf

Rondjes rennen met Kevin Hart in het Vondelpark is binnenkort mogelijk