in

Korte Film: Almo Nature – The Promise

[hdvideo id=1182]

De eerste aantoonbare relatie van de wolf met de mens is omstreeks 14 000 tot 17 000 jaar geleden. Oscar-winnende regisseur Gabriele Salvatores heeft besloten om de wereld van Almo Nature en aLmore te vertellen in de korte film The Promise en gebruikte hiervoor de wolf als boegbeeld.

Het is niet zeker of de mens naar de wolf is gekomen of andersom. Beiden hadden profijt van de ontstane situatie; de wolf werd door de mens gebruikt bij de jacht, om de kudde bijeen te houden en om te waarschuwen tegen vijanden. De mens zorgde er op zijn beurt voor dat de wolf altijd te eten kreeg. De wolf is een erg sociaal dier. Hij leeft, net als de mens, in groepsverband (roedel genoemd), met een sociale rangorde, waarbij bepaalde wolven het leiderschap op zich nemen. Dit maakt het dier mogelijk en aantrekkelijk als gezelschapsdier, waarbij de wolf de mens als leider beschouwde.

Gaandeweg begon men eisen aan het uiterlijk en gedrag van de wolf te stellen. Zoals er verscheidenheid is bij mensen, zo is dat ook bij wolven. Gelet op klimaat en geologie. De tamme wolf werd gekruist op zijn eigenschappen, afzijdig gehouden van zijn wilde soortgenoten en werd huishond. Als de hond blafte, dan werd hij gebruikt als waakhond. Als de hond stil en snel was dan was deze weer goed voor de jacht. Zo werd de basis gelegd voor het ontstaan van de verschillende rassen.

Geen dier ter wereld staat zo dicht bij de mens als de hond. Honden worden vaak ook “beste vriend van de mens” genoemd. Gabriele Salvatores heeft zijn best gedaan om een prachtige korte film te maken waarin hij de relatie tussen mens en wolf op een poetische manier uitbeeld. Bekijk de film hier boven aan de pagina.

Bezoek de website van Almo Nature.WTF: Vlaamse partij wil sex op 14-jarige leeftijd legaliseren

De Demonische Charlie Charlie Challenge… Echt of Fake?