in

Koning Willem-Alexander heeft niet betaald voor inrichting van zijn privé kamers

Credits: Youtube/NOS

Iedereen is wel eens toe aan vernieuwing binnen het huis. Zo ook onze eigen Koning Willem-Alexander. Paleis Huis ten Bosch werd verbouwd en privé vertrekken werden opnieuw ingericht, maar onze koning heeft daar geen cent aan meebetaald. Dit blijkt uit onderzoek van het NRC Handelsblad.

Het NRC deed beroep op de zogeheten Wet openbaarheid van bestuur. Zij vroegen het ministerie hoeveel de overheid heeft bijgedragen aan de verbouwing van het paleis, dat naar zeggen 63.1 miljoen (!) euro heeft gekost. In het grote verbouwproject werden zowel zakelijke- als privé kamers verbouwd. De koning mocht zelf het interieur kiezen, maar de overheid heeft alle kosten op zich genomen.

via GIPHY

Hoeveel de kosten van onder andere het interieur zijn geweest, wil het ministerie niet delen. Dat heeft te maken met de privacy van het koninklijk huis. Wel is bekend dat de koning jaarlijks een onkostenvergoeding krijgt van 5 miljoen euro. De privacy van de koninklijke familie is al jarenlang een discussiepunt onder de Nederlandse bevolking. Koninklijkhuisverslaggever Kysia Hekster zegt daarover het volgende:

“Koning Willem-Alexander zou het kunnen betalen uit zijn onkostenvergoeding, maar er zijn daarover geen duidelijke afspraken gemaakt. Wat ergernis kan opwekken, is dat het allemaal zo geheimzinnig gaat. Dan krijgen de mensen de indruk dat er iets niet klopt.”

Bron: NOS/ ADCall of Duty: Warzone is het “meest stressvolle spel” tijdens quarantaine

Nicotine ‘lijkt’ te beschermen tegen corona