in

Kokosolie schijnt dus helemaal niet goed voor je te zijn SMFH

Echt een trend wat een aantal jaren geleden ineens uit het niets de wereld werd geholpen. Achteraf gezien kan je zelfs beter roomboter hebben.

Onderzoekers van de American Heart Association (AHA) komen vandaag met het nieuws dat kokosvet even ongezond is als jus en roomboter. Klopt, zegt het Nederlandse Voedingscentrum.

“Kokosolie bevat veel verzadigde vetten. Eet het met mate”

Heel veel huishoudens zijn van bijvoorbeeld zonnebloemolie overgestapt naar kokosolie om wat gezonder met het lichaam om te gaan.

Lees ook:

Maar de Amerikaanse Hartstichting waarschuwt juist voor het gebruik van de plantaardige olie. ,,Er zijn geen goede studies die al die gezondheidsvoordelen onderbouwen”, zeggen zij. Sterker nog, de verzadigde vetten in deze kokosolie kunnen voor een verhoogde cholesterol zorgen, wat kan leiden tot hart- en vaatziekten.

kokosolie bestaat volgens de AHA voor 82% uit verzadigde, dus lechte, vetten. Roomboter bestaat uit 63%, rundervet uit 50% en verkensreuzel uit 39%.

De Voedingscentrum geeft aan dat ze geen idee hebben waar de hype rond kokosvet vandaan komt.

“Wat ons betreft, staat het niet in de schijf van vijf. Je moet het niet te vaak eten.”

Ze geven aan dat je beter olie van zonnebloem of olijven kan gebruiken om in te bakken. Stomen, grillen of pocheren is nog beter. Frituur moet je helemaal achterwegen laten.

Bron: ADDit filmpje laat alle 150,966 Game of Thrones moord en dood scenes zien in 21 minuten

Koppel uit de UK zoeken een Nanny die wilt werken in een ‘Haunted House’