in

Koeien overstuur en in paniek, mogelijk door testen 5G-netwerk

Veehouders in Friesland willen dat er een onderzoek komt naar de relatie tussen het 5G-netwerk en de paniek die dit mogelijk veroorzaakt bij koeien.

Ruim 500 koeien van Maatschap Visser-Bakker raakten twee keer in een jaar tijd volledig in paniek.

“De koeien liepen beide keren in het land en vlogen door afrastering heen”, vertelt Dieuwke Bakker.”Het heeft ons verschillende koeien gekost. Je kunt je voorstellen dat als meer dan 500 koeien overal overheen vliegen, dat heel wat teweeg brengt.”

Het bleef niet alleen daarbij, ook in de stal waren de koeien een paar keer super onrustig. De maatschap ging op onderzoek uit en kwam erachter dat er 5G-testen werden gedaan met een nabijgelegen zendmast: “Wij achten de kans groot dat daar de oorzaak ligt.

Het is niet een eenmalig incident want ook bij het bedrijf van melkveehouder Freerk Abma uit Ouderhorne is het raak. Zijn koeien tonen ook afwijkend gedrag en liggen allemaal het liefst achterin de stal. Daar wordt dus eveneens een verband gelegd met testen die zijn uitgevoerd met het nieuwe 5G-netwerk.

Abma: “Koeien zijn veel gevoeliger voor straling dan mensen. De straling van het nieuwe netwerk is veel krachtiger, omdat het op een hogere frequentie werkt, zo heb ik mij laten vertellen. Het zou goed zijn als er stevig onderzoek naar wordt gedaan.”

Abma heeft een pitch ingediend bij de website “Follow the Money” om meer aandacht te vragen voor het geheel. Dit is een platform voor onderzoeksjournalistiek waar iedereen een onderzoeksvraag kan indienen. Daar wordt uiteindelijk op gestemd door andere mensen of ze kunnen een bijdrage leveren.

Bron: melkvee.nlOndertussen in de UK: man gebruikt luchtdrukgeweer om cocaïne zijn neus in te schieten

Corona: 115 patiënten overleden, 1.224 nieuwe patiënten, in totaal 17.851 positief geteste personen