in

Kinderen (9 & 11) springen van gebouw om te kijken of ze weer tot leven zouden komen zoals in videogames

Een Chinese familie klaagde onlangs de Chinese gaminggigant Tencent aan nadat hun twee kinderen van een gebouw waren gesprongen om te zien of ze weer tot leven zouden komen als hun favoriete personages uit videogames.

De broer en zusje van 11 en 9 jaar raakten naar verluidt verslaafd aan populaire videogames Mini World en Game of Peace tijdens de lockdown wat zoals jullie weten veroorzaakt is door de verspreiding van het SarsCov-2-virus.

Hun ouders hadden een smartphone voor hen gekocht en zodoende speelden ze acht uur per dag de twee mobiele games in het ouderlijk huis in Handan, China.

Op 22 maart sprongen de twee kinderen van het 15 meter hoge woongebouw van het gezin om te zien of ze weer tot leven zouden komen, net als hun videogameavatars. De kinderen raakten ernstig gewond, braken talloze botten en het incident vereiste verschillende chirurgische ingrepen bij de kinderen.

Mini World

“[My sister] zei: ‘Big brother, let’s see whether we’ll come back to life like in the game.’ Then she and I tried [jumping off the building],” vertelde de 11-jarige aan journalisten. “She was willing at first, then she was afraid. I told her to close her eyes, then I took her hand and went first. I don’t remember what happened after that.”

“We wanted to try and see whether we could fly or come back to life, like in Game of Peace and Mini World,” vertelt de jongen verder. “In Mini World creative mode, you never die no matter how many times you fall.”

De twee kinderen werden enkele weken in het ziekenhuis opgenomen en ondergingen verschillende operaties, betaald met donaties en geleend geld van familieleden. Nu willen hun ouders dat videogamebedrijven zoals Tencent hun verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat ze hun spelletjes zo verslavend mogelijk creëren.

“Our kids were never like this before they started playing these games,” zegt moeder Fu Ruixia. “They were never this addicted. They did well in school.”

Game for Peace

Chinese media melden dat Tencent, die zowel Game of Peace als Mini World bezit, heeft geweigerd de verantwoordelijkheid voor het incident te nemen en beweert dat het incident is geïnspireerd door mechanica in Mini World, dat is ontwikkeld door ontwikkelaar Miniwan Technology Co Ltd, maar eigendom is van Tencent.

Ondertussen lijkt de 11-jarige jongen die het geheel wonder boven wonder heeft overleefd zelf eindelijk te beseffen dat de realiteit heel anders is dan de wereld die wordt weergegeven in videogames.

“Alles in deze spellen is een leugen’, zei het kind naar verluidt. “Mensen kunnen niet meer tot leven komen. We hebben maar één leven, dus we moeten het koesteren.”

Veel mensen op social media kunnen er moeilijk met hun gedachten bij dat kinderen van 11 en 9 jaar oud zomaar van een gebouw af zouden springen met het idee dat ze weer tot leven zouden komen. Ze geven de ouders de schuld van het geheel en denken dat de ouders snel willen cashen en dat het een soort van skeem was.

Apart verhaal is het wel idd…

Bron: The SunMatrix-maker Lilly Wachowski op Twitter tegen Elon Musk & Ivanka Trump: “Fuck both of you”

6ix9ine is naar eigen zeggen weer aan het snitchen, dit keer is Billboard aan de beurt