in

Kijken: “We worden onnodig bang gemaakt”- Maurice de Hond en Pim van Galen

Onzinnige en disproportionele maatregelen doen meer kwaad dan goed. Opinie peiler en data-onderzoeker Maurice de Hond komt tot de conclusie dat het Nederlandse beleid op wankele en onvolledige data is gebaseerd.

Bovendien blijken, volgens de Hond de aannames van het RIVM over de verspreiding van het virus onjuist. Niet de directe overdracht binnen anderhalve meter is relevant, maar de verspreiding via aerosols, miniscule druppels die door de lucht zweven. Dat is volgens de Hond ook de reden dat de meeste besmettingen binnen plaatsvinden, in ruimtes met meerdere mensen en een matige ventilatie.

“Kijk eens naar Afrika, naar het vluchtelingenkamp op Lesbos, naar India. Nauwelijks of geen besmettingen, hoewel de mensen daar vaak dicht opeengepakt zitten. Door de (arme) omstandigheden daar is er veel natuurlijke ventilatie, de aerosols blijven er niet hangen”.

De anderhalve meter samenleving is dus onzinnig, evenals een deel van de maatregelen.

De Hond hoopt dat de WHO en het RIVM deze informatie betrekt bij het beleid, dat kan wereldwijd veel doden en economische schade voorkomen.

Bron: YouTube/ Cafe WeltschmerzBizar: slang (bull snake) duikt op in rodelbaan Duinrell

Call Of Duty: Warzone’s kluizen kunnen open nu en ze zitten boordevol buit