in

Kijken: roedel van Norfolk Terriërs besteedt zeven uur aan het doden van 730 ratten

Een roedel honden slaagde erin om meer dan 700 enorme ratten te vangen en te doden nadat een varkenshouderij werd overspoeld en geplaagd door de knaagdieren.

Varkenshouders riepen de hulp in van een roedel kleine Norfolk Terriërs – bekend als de Suffolk en Norfolk Rat Pack – na de ratteninvasie waarbij de ratten hammer time gingen op de voedselvoorraad en een bedreiging vormden voor het vee.

De honden werkten ongeveer zeven uur aan deze massamoord en verrasten zelfs hun eigenaren met de grootste hoeveelheid ongedierte dat ze ooit hebben gevangen en afgemaakt.

Je kan de terriërs hieronder in actie zien:

De Suffolk en Norfolk Rat Pack roedel bieden een gratis ongediertebestrijdingsdienst aan in het zuidoosten van Engeland. Ed Cook, 34, beheert de dienst en zei dat de roedel is gewijd aan het promoten van traditionele jachtmethoden.

Het vangen en doden van de opmerkelijke hoeveelheid ratten bij deze klus – sommige wogen bijna 1 kg – vond plaats op een varkensfokkerij nabij Eye, Suffolk, op 12 januari, met Ed die zei dat het ‘één van de grootste plagen was die ze ooit hebben gezien’.

Ed: Some of these rats were almost as big as the dogs, it was incredible to watch. The dogs are incredibly brave and it’s remarkable how many rats they can catch, they just love it.

Ed vertelde verder:

When rats are poisoned it is a horrendous death and it can take up to 48 hours. It’s slow and painful. This method is traditional and brings working dogs into good use. At the longest it takes three or four seconds for the Terriers to make the kill.

This is what the dogs are bred for. It is in their DNA to hunt. We don’t really have to train them because it’s their instinct to catch and kill rats. All dogs will play fetch but these dogs will go to extreme lengths to catch the rats.

Once they are given the exposure to the rats they chase them down automatically. It’s ingrained in their DNA.

Ed runt de rattencontroleservice met een handvol andere vrijwilligers die rond de regio reizen om boerderijen te ontdoen van ongedierte. De terriërs worden beheerd door de groep.

De eigenaar beschreef de jacht als ‘echt de moeite waard’ en voegde eraan toe: ‘[De ratten] vormen een ernstig risico voor de verspreiding van ziekten en inkomstenverlies vanwege de hoeveelheid voedsel die ze eten.’Kijken: gebeukt worden door 2 transgenders in een pizzeria is echt voor schut

LMFAO: man ontsnapt en stuurt Belgische gevangenis kaart: ‘Groeten uit Thailand’