in

Kijken: Politiegeweld – jongen wordt KEIHARD mishandeld door agent vanwege discussie over mondkapje

Er wordt een filmpje massaal gedeeld over een incident in België waarin te zien is hoe een agent hardhandig optreedt tegen een jongeman tijdens een discussie over het dragen van een mondkapje.

De jongen probeert zichzelf verbaal te verdedigen en zegt een aantal dingen die niet echt door de beugel kunnen. Hij noemt de agent een Nazi nadat hij keihard een duw kreeg van de agent. De agent gaat daarna dreigend tegenover de jongen staan alsof hij wilt uithalen.

Wanneer de jongen vraagt of de agent van plan is om te slaan, haalt de agent keihard uit nadat hij de jongen pepperspray in het gezicht spuit.

Het incident deed zich voor op een skatepark aan de Trax-site in Roeselare. Het parket onderzoekt de hardhandige arrestatie en er loopt een intern onderzoek binnen de politie. Korpschef Curd Neyrinck betreurt de acties van de motoragent:

“Dit is allerminst wat we bij de Roeselaarse politie begrijpen onder ‘sensibiliseren voor het dragen van een mondmasker’.”

Wat vinden jullie van het optreden van deze agent? Laat weten via social media a.u.b.Ben je hier beland via de infinite scroll van onze website dan werkt dit filmpje waarschijnlijk niet. Ga terug naar de voorpagina of klik dit artikel direct aan.Deze fotograaf spendeerde 2,5 jaar in het Kabini Forest om enige zwarte panter vast te leggen

Eng: er bestaan Deepfake Journalisten die schrijven voor de grootste media-outlets