in

Kijken: Milieuactivisten – Deze blokkeeractie werd in een plons beëindigd

De politie heeft vanmorgen meer dan 130 milieuactivisten van “Extinction Rebellion” opgepakt tijdens de blokkade van de Blauwbrug. De activisten blokkeerden de brug die het Waterlooplein met de Amstelstraat verbindt.

De brug werd vanaf 09.00 uur bezet door honderden mensen. De politie was al snel ter plaatse en sommeerde de activisten om de blokkade op te heffen. Dat deden de activisten van de milieuorganisatie niet, waardoor de politie na een uur overging tot arrestaties.

Meerdere schippers meldden vanmorgen aan AT5 dat de onderdoorgang van de brug tussen de Prinsengracht en de Leidsegracht ook tijdelijk geblokkeerd is geweest. Op foto’s is te zien dat activisten in hangmatten lagen die aan de brug hingen.

Door deze actie konden meerdere schippers niet onder de brug door. Rond het middaguur werd daar ook een einde aan gemaakt, nadat iemand de touwen lossneed van de hangmatten.
Bron: AT5Leraar rookt Meth, snuift Coke, neemt Xanax, valt flauw, wordt wakker en masturbeert in het ziekenhuis, zegt de politie

Je bidon herbergt waarschijnlijk 300.000 besmettelijke bacteriën, waarschuwt expert