in

Kijken: ‘La Catrina’, 21, die de machtigste kartel hit-squad van Mexico leidde, is gedood tijdens shoot-out

Attentie: dit artikel bevat schokkend beeldmateriaal

María Guadalupe López Esquivel stierf nadat zij en zeven andere leden van het Jalisco New Generation kartel op vrijdag door veiligheidstroepen werden aangevallen in Michoacán.

Ze werd overgevlogen naar een ziekenhuis met een helikopter nadat de weg die uit de stad La Bocanda leidde geblokkeerd was. De autoriteiten arresteerden een andere vrouw en zes andere mannen en namen een cache van militaire wapens en munitie in beslag

López Esquivel was 21 jaar oud en stond bekend als ‘La Catrina’, de ‘Grande Dame of Death’ van Mexico, een satirisch skeletfiguur dat aanbeden wordt op de Dag van de Doden.

Ze was naar verluidt verantwoordelijk voor een hinderlaag op 14 oktober 2019 waarbij 14 agenten werden gedood en negen andere gewonden raakten in de stad Aguililla in Michoacán.

De aanval van vrijdag, ook in Aguililla, vond plaats tijdens een ontmoeting met Miguel ‘M2’ Fernández, een topleider van het Jalisco New Generation Kartel. De Jalisco New Generation kartel wordt momenteel beschouwd als de gevaarlijkste kartel van Mexico.

Veel mensen kende de kartelhoofd ook door Instagram. Ze plaatste veel posts en liet graag haar uiterlijk zien. Ook poseerde ze regelmatig met wapens.Nederlandse Boksbond vraagt Badr Hari voor olympische spelen

Kijken: Nederlandse dame opgepakt voor het verkopen van vals geld