in

Kijken: koppel uit landhuis richten vuurwapens op BLM-demonstranten

Beelden die online zijn gedeeld, tonen een woedend uitziend stel dat met wapens richt op demonstranten van de Black Lives Matter movement die langs hun enorme huis in St. Louis marcheren.

Activisten waren op weg naar het huis van burgemeester Lyda Krewson in St. Louis op zondag 28 juni toen ze zich buiten het grootse huis in de wijk Central West End bevonden.

Hoewel de demonstranten van de Black Lives Matter vreedzaam marcheerden en niet leken te proberen het huis te benaderen, vond het echtpaar het nodig om naar buiten te komen en hen met wapens te bedreigen, waarbij de man een halfautomatisch wapen droeg en zijn vrouw zwaaide een pistool.

Bekijk de scène hieronder:

Het echtpaar, geïdentificeerd als letseladvocaten Mark en Patricia McCloskey, schreeuwde tegen de groep van ongeveer 300 demonstranten terwijl ze met hun geweren heen en weer zwaaiden naar de menigte terwijl mensen terug schreeuwden: ‘we’re not even here for you!’

Op een gegeven moment richtte het paar blijkbaar onbewust hun wapens op elkaar terwijl ze naar de demonstranten keken.

Er zijn meerdere video’s online gedeeld, waarbij één Twitter-gebruiker schrijft:

White people in St. Louis who are so threatened by people marching in support of #BlackLivesMatter that they come out of their house and point guns at protesters are a perfect metaphor for why these protests are necessary.

De McCloskeys zouden de groep hebben geconfronteerd nadat ze een poort in de buurt van Forest Park hadden doorbroken, en in een poging om de situatie te de-escaleren, drong een demonstrant met een T-shirt met de tekst ‘Hands up, don’t shoot’ aan bij activisten om door te lopen om te voorkomen dat de situatie verder escaleert, meldt de New York Post.

Demonstranten gingen de straat op naar aanleiding van een online petitie waarin Krewson werd verzocht om af te treden nadat ze de namen en adressen had bekendgemaakt van de bewoners die hadden voorgesteld de lokale politie te ontslaan ter ondersteuning van de Black Lives Matter-beweging.

Krewson verontschuldigde zich later voor haar acties en verwijderde de post, waarbij een verklaring werd vrijgegeven waarin het volgende stond:

I’d like to apologize for identifying individuals who presented letters to me at City Hall today. This was during one of my Facebook updates as I was answering routine questions.

Never did I intend to harm anyone or cause distress. The update is removed and again, I apologize.

Nadat ze waren bedreigd door de McCloskeys, zetten de demonstranten van de Black Lives Matter movement hun mars voort naar het huis van Krewson.Kijken: vrouw gaat tekeer tegen agent in Den Haag (Malieveld) en gaat viral

Kijken: dames en heren, wij presenteren “de afhaal demonstrant”