in

Kijken: Kanye West praat over slavernij, abortus en scheiden van Kim K. tijdens eerste campagne rally

Kanye West veroorzaakte veel controverse tijdens zijn eerste campagne rally door te praten over Harriet Tubman, abortus en de mogelijkheid om van Kim Kardashian West te scheiden.

De rapper lanceerde gisteravond 19 juli officieel zijn campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020, met de onorthodoxe rally in het Exquis Event Center in North Charleston, South Carolina.

De rally lijkt te bevestigen dat West officieel weer in de race is voor de komende verkiezingen, nadat geruchten de ronde deden dat hij was afgevallen.

Kanye: ‘Harriet Tubman never actually freed the slaves, she just had the slaves go work for other white people,’

Hij vertelde o.a. dat hij niet had geleefd als het aan zijn vader lag en barstte in tranen uit toen hij vertelde dat hij bijna zijn eigen dochter had vermoord door bij Kim een abortus aan te dringen.

Dat korte stukje is hieronder te bekijken:

De rapper betrad het podium met een kogelvrij vest, met 2020 op zijn achterhoofd geschoren. Hij sprak de menigte toe zonder microfoon, waardoor West herhaaldelijk de aanwezigen vertelde dat ze stil moesten zijn zodat ze hem konden horen.

Tijdens het evenement verdubbelde Ye zijn standpunt over een aantal controversiële kwesties, sprak hij openlijk over abortus en zei hij ‘er zou geen Kanye West zijn geweest’ zonder zijn moeder omdat zijn vader hem wilde aborteren.

Hij sprak ook over hoe hij de geboorte van zijn eerst kind en die van Kardashian West, North West, wilde afbreken. Hij verklaarde dat er een “goddelijke tussenkomst” was die hem ervan weerhield om abortus af te dwingen bij Kim.

Hij slaagde er uiteindelijk in om de presidentsverkiezingen in Oklahoma te halen nadat hij genoeg geld had uitgegeven aan campagneactiviteiten om zich te kwalificeren voor de verkiezingen in november, waarbij de rapper maandag voor 12.00 uur 10.000 handtekeningen moest verzamelen om hetzelfde in South Carolina te kunnen doen.Must see: Follow Me, een thriller in een bizarre escape room

Must See: Jeffrey Epstein & de arrestatie van Ghislaine Maxwell | 60 Minutes Australia