in ,

Kijken: Is dit het ware verhaal achter onrust Duindorp?

DJ Outsiders heeft een nummer gemaakt over de onrust in Duindorp. Is dit het ware verhaal achter de gebeurtenissen? Jeroen Holtrop gaat bij hem langs.

DJ Outsiders legt in de bovenstaande video uit waar het allemaal begonnen is en wat het betekent voor de volwassenen en de jeugd van Den Haag, Duindorp en omstreken. Het zit diep bij de mensen en ze zijn ontzettend teleurgesteld in hun gemeente dat deze traditie van ze is afgepakt.

Comment op YouTube: steek lekker een aantal kerstbomen in de fik na kerst. net als vroeger. laat de geschiedenis zich herhalen. eerst kerstbomen, dan autobanden, dan auto’s en daarna een vreugdevuur dat weer legaal is.

Outsiders en de Kraaien slaan de handen ineen om een muzikaal protest uit te brengen tegen het afschaffen van de traditionele vreugdevuren in Den Haag en omgeving. Met het nummer ‘1 Team’ willen de mannen de positieve kanten van het vuur belichten en duidelijk maken dat het vreugdevuur al jaren saamhorigheid creëert. In de videoclip zijn onder andere beelden uit de jaren ’80 te zien, waaruit duidelijk blijkt hoe ver de traditie teruggaat en waarom het afschaffen ervan de mensen diep raakt. Outsiders en de Kraaien zijn zelf afkomstig uit Den Haag en voelen een warme band met het vreugdevuur, vorig jaar schoten ze hun gezamenlijke videoclip ‘Het Zwarte Schaap‘ al op de houten brandstapel.Kijken: Filmpje van vermeende “wildplasser” gaat viral op Facebook

GHB: Die keer dat een man uit Amsterdam 15 gekookte eieren in zijn anus drukte