in

Kijken: Groot ingegraven Henneptunnel ontmanteld onder kantoorgebouw

Ruim 60 lampen stonden te shinen op 800 planten in een verborgen ruimte aan de Van Eversdijckstraat. Na een melding van een vermoedelijke hennepkwekerij in een bedrijfspand in Rotterdam-Zuid vonden agenten twee ruimtes met wietplanten.

De melding kwam 7 augustus tijdens een verbouwing waarbij er in een kruipruimte gekeken moest worden. Een plank barricadeerde het luik en via een klein gaatje was er zicht op plantjes, lampen en plantenpotten. Die konden daar onmogelijk zijn gekomen door dat gaatje. Er moest dus nog een ingang zijn.
Na onderzoek vonden politiemensen achter een metalen kast een verborgen toegang tot de kruipruimte. Een gegraven tunnel van ruim 20 meter lang liep onder andere panden door en kwam uit bij twee ruimtes vol met wietplanten; 800 stuks met 60 lampen. Er was illegaal stroom afgetapt via een levensgevaarlijk bord vol met transformators.

De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. De recherche van Rotterdam Zuid onderzoekt de zaak. Aanschouw het ondergrondse meesterwerk hieronder.Trailer: De horror comedy “Ready Or Not” is er eentje die je echt moet zien

Nokia brengt weer onverwoestbare burner phone op de markt – 800 Tough