in

Kijken: een orang-oetan probeert een bulldozer te bestrijden die zijn leefomgeving vernietigt

Beelden die zijn vrijgegeven door International Animal Rescue, tonen hoe een orang-oetan probeert te vechten tegen een bulldozer die zijn leefomgeving vernietigt.

Terwijl houthakkers een boom in het Ketapang-district, West Borneo, omkappen, toont een hartverscheurende video een van de grote apen die de confrontatie aan wilt gaan met de gigantische machine maar zich snel bedenkt en zichzelf naar de grond slingert.

In de opnames – oorspronkelijk opgenomen in 2013 werden vrijgegeven in 2018. Wij posten dit nu zodat mensen die het nog niet hebben gezien, kunnen zien waar wij als mensheid mee bezig blijven. We maken alles kapot.

Terwijl twee leden van de Orangutan Protection Unit van IAR het dier in veiligheid proberen te brengen, reikt de ontheemde aap zijn hand uit en grijpt zich tijdelijk vast aan de, voor hem, kwaadaardige machine. Krachtige beelden…

De komende tientallen jaren dreigen een miljoen plant- en diersoorten uit te sterven door de invloed van de mens. De destructie van natuur, zoals bijvoorbeeld het kappen van regenwoud, is even bedreigend als de opwarming van de aarde, zo stelt het Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten (IPBES) van de VN.

Wetenschappers vrezen massa-extinctie. We moeten nu actie nemen met z’n allen…

Volgens de wetenschappers zou het versnelde tempo waarin een groot deel van de geschatte acht miljoen plant-en diersoorten verdwijnen, kunnen leiden tot massa-extinctie. Dit zou de eerste massale uitsterving zijn sinds het uitsterven van de dinosaurussen.



Kijken: Maradona krijgt ff snel een uhum…. “levering”

Keihard: Deadpool komt naar Fortnite