in

Kijken: dorstige Koala likt regenwater van weg na stortbui

Na maanden van droogte en verwoestende bosbranden heeft Australië eindelijk wat opluchting in de vorm van een broodnodige stortbui.

En het zijn niet alleen mensen die dankbaar zijn geweest voor de zware regenval die momenteel veel verschroeide delen van New South Wales verlicht.

Dieren die ernstig uitgedroogd waren achtergelaten tijdens de zware weersomstandigheden, hebben dankbaar het welkome regenwater gedronken en likken het zoals jullie kunnen zien van de pas doorweekte wegen.

Een inwoner van New South Wales, Pamela Schramm, heeft aangrijpende foto’s en video’s gedeeld van een koala – die ze beschreef als haar ‘kleine vriend’ – die vrolijk regenwater likte van de Moree naar Croppa Creek Road.

I thought he was injured as he was so quiet. But once he walked a little I realised he was fine. We couldn’t get him off the road he was just so thirsty.

Pamela deelde de afbeeldingen met haar Facebook-vrienden en drong er bij andere chauffeurs op aan voorzichtig te zijn als ze op de weg zijn, omdat dieren in het wild een langverwacht slokje water kwamen halen en voegde eraan toe: ‘Het is hartverscheurend om ze gestrest te zien’.

Pamela onthulde ook dat ze nog nooit eerder koala’s in het wild of in haar omgeving had gezien, waardoor deze waarneming een bijzonder gedenkwaardige ervaring is voor haar en haar kinderen.

Foto & video credits: Facebook/ Pamela SchrammUK’s ergste pedofiel dood gewurgd en gevonden met condooms in zijn keel

Kijken: motoragent wilde ‘testen’ of hij trappen metrostation kon pakken