in

Kijken: door dit soort ongein van de politie is het schijnbaar uit de hand gelopen op Malieveld

We hebben wat beelden van het optreden van de politie tijdens de demonstratie in Den Haag waarbij duizenden Nederlanders gingen protesteren tegen eigenlijk van alles wat er nu speelt.

Op een gegeven moment zie je dat een van de demonstranten door de politie wordt weggesleept. De reden daarvoor is niet echt duidelijk te zien in het filmpje. Maar het heeft wel gezorgd voor een agressieve reactie van het publiek die daar aanwezig was.

Was dit gewoon een kwestie van dom handelen van de politie of expres gedaan om de vlam in de pan te brengen? We zullen het helaas nooit weten. Je hoort de gene die filmt of iemand die ernaast staat ook zeggen dat de politie bewust mensen liep op te stoken. Als dat het geval is dan moeten hier zeer zeker Kamervragen over gesteld worden want dat zou ronduit schandalig zijn.

De video gaat iig ontzettend viral en mensen die het zien reageren ontzettend verontwaardigd.

De video werd geplaatst op Facebook met de volgende caption:

Botsing menigte stroom bij Den Haag Centraal met politie in burger die een jongen aan arm en been meeslepen..

[Edit uitleg:
Dat is de Aanhoudings Eenheid (AE) van de politie. Deze eenheid is altijd in burger en “infiltreren” in de menigte en trachten de relschoppers/kopstukken/potentiële gevaren aan te houden, uit de menigte te trekken en af te voeren. Zo’n AE bestaat uit 2 pakkers en de rest van het team schermt de pakkers af van de menigte zodat zij ongestoord de aanhouding kunnen doen.
Vaak worden zij ook ondersteund door de ME. Wanneer de AE wordt aangevallen zoals je hier ook op de beelden ziet, dan komt de ME daar overheen met een charche. Hier was de reactie van de ME echter te laat en klaarblijkelijk onvoorbereid.
Om niet meteen op te vallen kunnen zij soms ook uitgedost zijn als bijv. supporters en nemen soms ook stenen in de hand alsof zij erbij horen.
– voormalig agent die gestopt is vanwege moreel bezwaar tegen het werk]

Check de beelden hieronder:P.s: Ben je hier beland via de infinite scroll van onze website dan werkt dit filmpje waarschijnlijk niet. Ga terug naar de voorpagina of klik dit artikel direct aan.Kijken: Défano Holwijn voert wederom een heel vaag gesprek met iemand

50 Cent zit Ja Rule weer te trollen en dit keer om een “kebab” reclame campagne