in

Kijken: coronaprotest Den Haag loopt flink uit de hand

Een coronaprotest is zondag middag compleet uit de hand gelopen in Den Haag. Er kwamen massaal mensen naar het Malieveld om te demonstreren tegen de coronmaatregelen. Toen de politie ingreep sloeg de sfeer om en liepen de gemoederen hoog op.

Het protest was tegen de coronamaatregelen. Een hoop mensen zijn de maatregelen beu en vinden het ‘nieuwe normaal’ maar niks. De sfeer op het Malieveld was in de ochtend nog rustig volgens een politiewoordvoerder. “We houden de situatie nauwlettend in de gaten. We blijven mensen aanspreken, waarschuwen en van het terrein vorderen indien nodig”, zei een woordvoerder tegen NU.nl.

Dat laatste gebeurde; de lokale politieagenten en ME grepen hardhandig in, nadat zij probeerden Den Haag Centraal af te sluiten voor demonstranten. Dit lukte niet, waardoor er een grimmige sfeer ontstond rond de Haagse binnenstad. Volgens de burgemeester hadden hooligans van verschillende voetbalclubs zich verzameld om de politie te lijf te gaan. De ME voelde zich genoodzaakt het waterkanon in te zetten. Onschuldige mensen waren daar de dupe van.

Buiten de relschoppers werden er ook ‘normale’ demonstranten aangehouden. Bussen werden voorgereden om de arrestanten mee te nemen die niet weg waren gegaan van het Malieveld, nadat zij gewaarschuwd werden door de politie. Dit gebeurde rond 17.00 uur. Rond negenen was de politie nog steeds bezig om de mensen in te rekenen. In totaal zijn er 400 arrestaties verricht.Trailer: vrouwen krijgen het helemaal warm van Netflix film “365 Days”

Kijken: de splinternieuwe en keiharde trailer van “The King’s Man” is hier!