in

Kijken: China heeft leger van 100.000 eenden klaarstaan om sprinkhanenplaag te bestrijden

De Chinezen hebben een leger eenden verzameld om de sprinkhaanuitbraak uit buurland Pakistan te bestrijden. Er worden minstens 100.000 eenden ingezet.

Ambtenaren zeggen dat de sprinkhanen in de woestijn een bedreiging vormen voor de regionale voedselveiligheid van China, en daarom is het voorkomen van een sprinkhaneninvasie vanuit buurland Pakistan van het grootste belang.

De plaagsituatie is zo ernstig in Pakistan dat eerder deze maand een noodsituatie werd uitgeroepen. De sprinkhanen hebben zware herres gezet in India en Oost-Afrika. Gelukkig heeft China een plan: deze pekingeenden gaan niet op de gril maar worden ingezet als wapen.

Volgens Lu Lizhi, een senior onderzoeker bij de Zhejiang Academy of Agricultural Sciences, zal het 100.000-koppige watervogelsleger al in de tweede helft van dit jaar naar Pakistan worden gebracht, volgens Bloomberg.

Lu – die de leiding heeft over het project – zegt dat de eenden ‘biologische wapens’ zijn, met één eend die 200 sprinkhanen per dag kan eten en effectiever is dan pesticiden.Kijken: deze obesikat smeekt de hele dag en niemand weet waarom

Kijken: Trailer van Candy Man is hier en het is angstaanjagend