in

Kijken: Bizarre Spaanse Traditie m.b.t. Stieren Exposed in Schokkende Undercoverbeelden

Disclaimer: Dit artikel bevat schokkend beeldmateriaal

Undercover-opnames gemaakt door dierenrechtenactivisten hebben onthuld hoe een stier wordt mishandeld en in brand wordt gestoken tijdens een festival in Spanje.

De schokkende scène werd op camera vastgelegd door de Spaanse NGO AnimaNaturalis en dierenrechtengroep CAS International tijdens een undercoveronderzoek naar het jaarlijkse Toro Jubilo-festival, dat plaatsvindt in het tweede weekend van november in Medinaceli, ten noordoosten van Madrid.

Filmen en fotografie is ten strengste verboden tijdens het evenement, maar activisten wisten een video op te nemen om aandacht te vragen voor de gruwelijke praktijken die plaatsvinden.

Waarschuwing: verontrustende beeldmateriaal:

De video, dat werd gedeeld op Twitter en Youtube, toont een stier dat werd vastgebonden aan een houten constructie met een aantal mannen eromheen. De groep stak vervolgens een paar imitatie ‘hoorns’ gemaakt van stro in brand, die met touwen, draden en ruw hout aan de kop van de stier werden bevestigd.

Het krachtige wezen was bedekt met modder in een poging om te voorkomen dat het verbrandde voordat het werd losgelaten in een geïmproviseerde ring die was opgezet voor het evenement op het stadsplein, waar ongeveer 1500 toeschouwers zich hadden verzameld om het wrede evenement te bekijken.

Een woordvoerder van CAS International wees erop dat hoewel bullfestivals ‘populair’ zijn in Spanje, ze een vorm van ‘wreedheid en geweld tegen dieren’ zijn.

During the local festivities in Spain, bulls are immobilised, tied up and pulled with ropes, assaulted, forced to run, thrown into the sea and lit up with torches attached to their horns.

The animals fall, bleed, are under extreme distress and sometimes death.

The most cruel form of celebration is when the balls impregnated with a flammable substance are attached to their horns and lit up on fire so the bulls run desperately.

Having fun at the expense of the bulls puts their lives at risk. Deaths from brutal blows, heart attacks, eye burns, anguish and fear of fire.

In addition to carrying physical and psychological injuries, a large number of these animals are sent directly to the slaughterhouse on that same night.

Uit het onderzoek bleek dat elk jaar ongeveer 2500 stieren in een groot aantal Spaanse gemeenten in brand worden gestoken. De incidenten zijn geconcentreerd in de provincies Castellón, Alicante, Valencia, Teruel en Zaragoza.

Er is een petitie wat je kan ondertekenen om deze gruwelijkheden aan te vechten. De petitie kan je ondertekenen via deze link.LMFAO: Zoekterm “Zwarte Piet” Trending op Pornhub

DOPE: Begin 2020 een Directe Treinverbinding van Amsterdam naar Londen