in

Kijken: Akwasi neemt woorden uit toespraak op de Dam niet terug

Bron: Twitter/BeauRTL

In televisie programma “BEAU” liet Akwasi weten dat hij nog steeds voor 100% achter zijn woorden staat die hij tijdens de toespraak op Tweede Pinksterdag zei bij de BLM-demonstratie op de Dam. “Sterker nog, ik sta er 100.000% achter.”

Het gaat om de veelbesproken uitspraak over zwarte piet. Akwasi zei dat als hij dit jaar nog één zwarte piet ziet, hij die piet hoogstpersoonlijk een trap in z’n gezicht zou geven. De rapper was heel duidelijk over zijn emoties op tv.

“Dit is allemaal menselijk en emoties horen bij de mens. Die komen soms naar buiten, punt.”

Akwasi zegt ook dat zijn uitspraak niet bedoelt is als oproep tot geweld. Hij vertelde dat hij zijn woorden als verwijzing gebruikte naar de ‘Kick Out Zwarte Piet’ organisatie, die sinds 2014 probeert zwarte piet te verbieden in Nederland.

“Ik heb het over gezichtverlies. Als Zwarte Piet een trap krijgt in november – gezichtsverlies – dan ontmantelen we het populistische, racistische symbool dat Zwarte Piet heet door die schmink af te doen. Dat is het meest pijnlijke. Dat voelt ieder jaar weer als een klap in mijn gezicht.” aldus Akwasi.

Bekijk het fragment hieronder:

Bron: Twitter/BeauRTLVrouw voert hilarisch gesprek met oplichter die zich voordoet als haar kind die ze niet heeft

Nederland gokt met bondgenoten op coronavaccin