in

Kijken: 21 doden na vuurgevecht tussen Mexicaanse drugskartel en politie

Het dodental in een Mexicaanse stad is gestegen tot ten minste 21, na een dodelijke aanval waarbij een Mexicaanse drugskartel het aan de stok kreeg met de politie.

Coahuila-gouverneur Miguel Angel Riquelme vertelde aan de lokale media dat de gewapende groep Villa Union – een stad in de staat Coahuila niet ver van de Amerikaanse grens – op zaterdag had bestormd.

Volgens de Associated Press vielen ze lokale regeringsgebouwen aan, waardoor de staats- en federale strijdkrachten moesten ingrijpen, wat resulteerde in een vuurgevecht van een aantal uren.

Justitie verklaard dat 10 gewapende mannen en vier politieagenten waren gedood in de bloedige schietpartij, en dat verschillende gemeentefunctionarissen zijn vermist op dit moment.

De staatspolitie ging vervolgens achter de verdachte bendeleden aan nadat ze de stad waren ontvlucht en hebben zeven van hen in de vroege uren van zondag gedood, wat op zijn beurt het dodental op 21 bracht.

Riquelme richtte zich tot journalisten buiten het door kogels doorzeefde kantoor van de burgemeester van Villa Union en zei in een verklaring dat hij geloofde dat de schutters leden waren van een kartel uit het noordoosten van Mexico.

Zoals jullie in de onderstaande video kunnen zien zijn huizen in de omgeving ook doorzeefd met kogels. Dit is echt niet normaal meer. Fucking hell gewoon….Kijken: Badr Hari – “Ik vecht voor de toekomst van mijn kinderen”

Deze jas, van Nederlandse ontwerpers, is gemaakt van een vezel die 15 keer sterker is dan staal