in

Kijk Eens: Maandsalaris van 3.000 euro met filmpjes van cavia’s

[hdvideo id=1016]

Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op YouTube. De Britse Laura Mellors kon onlangs bijvoorbeeld ontslag nemen omdat de filmpjes van haar cavia’s zo populair zijn, dat ze er meer mee verdiende dan haar toenmalige baan als accountmanager.

De avonturen van haar huisdiertjes werden al door miljoenen mensen bekeken en de 29-jarige Britse verdient naar eigen zeggen zo’n 2.745 euro per maand met haar ‘hobby’.

,,Ik verveelde me op een dag en maakte een filmpje over mijn cavia’s Gus en Hercules. Ik had een nieuwe kooi gekocht met verschillende compartimenten en verdiepingen waar ze op konden klimmen en was benieuwd hoe ze zouden reageren”, verklaart Mellors over het begin van haar Youtubecarrière. ,,Ik postte het filmpje op YouTube en binnen enkele dagen kreeg ik heel positieve commentaren en werd gevraagd om meer video’s.”

Zo gezegd, zo gedaan en in 2010 startte de jonge vrouw met het uploaden van filmpjes als hobby. Haar populariteit maakte een vlucht en Mellors heeft intussen 54.000 volgers op haar YouTubekanaal Piggiepigpigs voor meer dan 100 filmpjes. Ze verkocht ook al meer dan 5.000 spullen voor de diertjes via haar webshop.

Beroemd
,,Mijn cavia’s worden nu gevolgd en krijgen fanbrieven. Mensen willen weten hoe het met hen gaat”, zegt ze. ,,Als ik niet regelmatig updates post, krijg ik berichten van mensen die vragen of alles oké is met de dieren.”

Toen ze in oktober op huwelijksreis ging naar Florida ontmoette ze naar eigen zeggen ook enkele fans van haar huisdieren. ,,Ik had mensen laten weten dat ik naar Amerika zou gaan en kreeg meteen de vraag voor een ontmoeting dus heb ik afgesproken met twee gezinnen toen ik daar was.”

Fulltime baan
Mellors besloot haar baan als accountmanager op te zeggen om zich fulltime op haar groeiende imperium te concentreren. ,,Het is geweldig om geld te verdienen met iets dat ook een passie is”, zegt ze. ,,Ik deed mijn baan sinds 2009 en de eerste jaren genoot ik ervan, maar toen Piggiepigpigs bleef groeien was ik niet meer zo gepassioneerd. Ik realiseerde me dat dieren mijn passie zijn.”

Laura heeft samen met haar man James (30) zeven cavia’s.Video: Fabius – Puur

Kanye West ft. Theophilus London, Allan Kingdom & Paul McCartney – All Day