in

Ketamine kan worden gebruikt om zwaar alcoholgebruik te verminderen, volgens onderzoek

De resultaten van een experimenteel onderzoek suggereren dat een dosis ketamine kan worden gebruikt om zware drinkers te helpen hun alcoholinname te verminderen.

Ketamine is waarschijnlijk het best bekend als een recreatieve drug of een kalmeringsmiddel voor dieren.

De studie werd geïnspireerd door een groeiend aantal gegevens dat suggereert dat ketamine kan worden gebruikt om herinneringen en drang die alcoholisten hebben te verstoren of ‘herschrijven’, zoals wanneer iemand leert een omgevingstrigger te associëren met de drang om te drinken.

Onderzoekers voerden het experiment uit op 90 mensen die teveel alcohol dronken op regelmatige basis, met deelnemers die gemiddeld 74 eenheden alcohol dronken – ongeveer 30 pinten bier – per week, wat vijf keer de aanbevolen limiet is.

De deelnemers waren echter niet formeel gediagnosticeerd met alcoholisme, noch waren ze op zoek naar behandeling.

Op de eerste dag van het onderzoek werd een glas bier voor de deelnemer geplaatst en ze kregen te horen dat ze het mochten drinken na het bekijken van enkele beelden van bier en mensen die dronken. Ze werden ook gevraagd hun drang om te drinken en het plezier dat het hen zou geven te beoordelen.

De routine werd de volgende dag herhaald, maar dit keer werd het glas bier weggehaald.

Nadat het bier was weggehaald, kreeg een derde van de deelnemers een kleine dosis ketamine via een infuus, een derde kreeg een placebo-infusie en de laatste groep ontving de ketamine maar zonder psychologische interventie.

Het is bekend dat het verwijderen van een verwachte beloning de associaties die zich in de hersenen hebben gevormd tijdelijk verstoort, hoewel het geheugen zich normaliter kort na de ervaring stabiliseert.

Ketamine blokkeert echter een hersenreceptor genaamd NMDA, die nodig is voor het vormen van herinneringen, dus gebruikten de wetenschappers de korte periode van instabiliteit als een gelegenheid om drankgerelateerde herinneringen te herschrijven.

De hoofdonderzoeker van het proces, Dr. Ravi Das, verklaarde het volgende over het geheel:

Learning is at the heart of why people become addicted to drugs or alcohol. Essentially, the drug hijacks the brain’s in-built reward-learning system, so that you end up associating environmental ‘triggers’ with the drug.

These produce an exaggerated desire to take the drug. Unfortunately, once these reward memories are established, it’s very difficult to relearn more healthy associations, but it’s vital in order to prevent relapse.

Je kan de volledige studie lezen via deze link.Bruh: Jongen steekt school in brand vanwege ouderavond

Kijken: Wegwerker maakt zijn Kippetje warm in een Kruiwagen met Asfalt