in

Keihard: vrouwelijke rapster over wereldproblematiek

The man himself Mr Barungz heeft onlangs nieuwe sessies gedropt via het Barungzonline youtube-account. Een van de contenders is de 29 jarige Asezina uit Delft.

In de laatste track van de sessie spreekt Asezina zich uit over de problematiek in de wereld. Het heersende, Westerse kapitalisme, de systematische onderdrukking van de politiek, racisme en politiegeweld komen onder meer de orde in de GRUWELIJKE spitsessie.

Asezina zegt hierover het volgende:
In de track probeer ik vooral mensen uit te nodigen om alle actualiteiten in een wat breder perspectief te zien en zich het een en ander af te vragen. Ik refereer naar een aantal “actualiteiten” zoals COVID-19, vluchtelingen en politiegeweld en probeer uit te leggen dat ik hierin een patroon zie.

Mensen hebben in mijn ervaring de neiging om alles als losse gebeurtenissen te zien, terwijl er juist zoveel in verband staat met elkaar. Een voorbeeld: Ik ben geen conspiracy theorist, wat wil zeggen dat ik NIET denk dat COVID nep is. Wél vind ik de timing verdacht. Precies in een tijd wanneer overal ter wereld protesten waren (Hong Kong, Zuid-Amerika, Gretha Thunberg, Extinction Rebellion et cetera).

En ineens breekt er een ziekte uit en moet iedereen thuis blijven. Wanneer ik in de laatste paar bars zeg “Er moet een einde komen aan slavernij”, heb ik het (in een notendop) over de systematische onderdrukking van POC, maar ook over het systeem waar wij allemaal in leven, waarvan systemic racism ook weer een onderdeel is. Het systeem waarin er evenveel leegstand is als dat er daklozen zijn, waarin let-ter-lijk de hele wereld weet van minimaal 3 genocides maar niemand iets doet en waarin na al die tijd de witte man nog steeds de enige is die écht telt.

Mijn doel met de track is niet om de politiek te bereiken, al helemaal niet Mark Rutte zelf, ook al heet de track wel zo. Ik wil de mensen wakker maken.”

Bekijk de track hieronder, vanaf minuut 5.30:Miljonair Fahim Saleh (33) in stukken gezaagd en gevonden naast een elektrische zaag in zijn appartement

Kijken: tiener komt echt lelijk vast te zitten in babyschommel tijdens het opnemen van TikTok filmpje