in

Keihard: Dan Bilzerian stelt zich verkiesbaar in VS

CIPOVNmW8AAJggf

Dan Bilzerian maakt woensdagnacht zijn kandidaatstelling voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2016 bekend in de New Yorkse nachtclub Marquee. Professioneel pokeraar, playboy en nu ook presidentskandidaat. Wie is de bebaarde multimiljonair die op Instagram zijn ruim 10,2 miljoen volgers vrijwel dagelijks trakteert op kiekjes van zijn bijzondere lifestyle?

De 34-jarige Dan “Blitz” Bilzerian groeide op in Tampa, Florida. De ouderlijke villa (elf slaapkamers, overdekt basketbalveld, zwembad met glijbaan) deelde hij met zijn moeder Terri en zijn 3 jaar jongere broertje Adam. Zijn vader Paul, die het familiefortuin verdiende met schimmige zakendeals op Wall Street, was nauwelijks thuis. Of hij was aan het werk, of hij zat in de gevangenis voor onder meer belastingfraude. Bilzerian kocht zijn vader ooit op borgtocht vrij, maar hoefde niet op dankbaarheid te rekenen. In een interview zei hij: ,,De koppige klootzak negeerde me acht maanden (red.).”

Opleiding
Bilzerian versleet meerdere middelbare scholen en het gezin verhuisde zelfs naar Utah (3200 km van Florida). Hij werd ook daar in zijn eindexamenjaar geschorst omdat hij een M16 machinegeweer mee naar school bracht.

Hij schreef zich in bij het leger en begon aan de loodzware mariniersopleiding van de Navy Seals (de divisie die bekend werd door het doden van Al-Qaida kopstuk Osama Bin Laden). Hij maakte de opleiding niet af. Zelf zegt hij eervol ontslag te hebben genomen, maar in een andere versie zou hij geschorst zijn na een incident op de schietbaan.

Aan de universiteit van Florida volgde hij vakken bedrijfskunde en criminologie, maar haalde nooit een diploma. Wel leerde hij er pokeren.

Poker
Over de pokercarrière van Bilzerian gaan vele verhalen rond. Volgens Wikipedia is het grootste bedrag dat hij ooit won 32.728 euro met een 180ste notering tijdens het World Series of Poker-toernooi in 2009. Zelf claimt hij ooit 50 miljoen dollar (44,6 miljoen euro) in een jaar te hebben verdiend, met een klapper van 10,8 miljoen dollar.

Sociale media
Hij wordt de koning van Instagram genoemd en heeft meer dan 10 miljoen ‘onderdanen’. Hij deelt vooral scènes met schaarsgeklede vrouwen, wapens en geld in de hoofdrol. Zijn Perzische kat, Smushball, heeft meer dan 750.000 Instagramvolgers. Op Facebook en Twitter moet hij het doen met respectievelijk ruim 8,4 miljoen en 1,2 miljoen volgers.Video: MO$HEB – 11 Kop (Prod. by Harun B)

De concert rider van Rae Sremmurd – Stripperpaal, Champagne, Hennessy en meer!