in

Keanu Reeves wordt niet de enige hoofdrolspeler in Matrix 4

Keanu Reeves zal niet ‘The One’ zijn die The Matrix 4 zal leiden – deze rol is weggelegd voor Aquaman’s Yahya Abdul-Mateen II.

De langverwachte voortzetting van de Matrix franchise zal de Black Mirror-acteur op de voorgrond plaatsen, samen met franchiselegenden Reeves (Neo) en Carrie-Anne Moss (Trinity). Volgens Variety konden bronnen in de buurt van het filmteam niet bevestigen welke rol Abdul-Mateen precies zal vervullen.

Yahya Abdul-Mateen II

Een vervolg op deze franchise wordt al jaren besproken. Op een gegeven moment wezen geruchten erop dat de film een Morpheus-origin story was met Michael B. Jordan aan het roer. Dat is dus niet het geval.

Het project werd echter in augustus aangekondigd, waarbij de voorzitter “Toby Emmerich” van Warner Bros. Picture Group bevestigde dat Lana (de helft van ‘The Wachowskis’ naast Lilly) de film mede zou schrijven en regisseren.

Volgens The Hollywood Reporter zei Emmerich:

Lana is a true visionary – a singular and original creative filmmaker – and we are thrilled that she is writing, directing and producing this new chapter in The Matrix universe.

Ze gaan dus ergens in 2020 beginnen met het filmen van Matrix 4. De film wordt in 2022 verwacht.De trailer voor het zesde en laatste seizoen van ‘Vikings’ is hier

Kijken: Jongeren België slopen Mediamarkt tijdens bezoek van Josylvio