in

Katholieke kerk onderzoekt twee nonnen uit Sicilië die zwanger terugkeerden uit Afrika

De katholieke kerk is een onderzoek gestart nadat twee nonnen zwanger raakten tijdens het uitvoeren van zendingswerk in Afrika.

De twee vrouwen zijn niet bij naam genoemd, maar ze zijn allebei afkomstig uit Afrika en behoren nu tot twee verschillende orden op Sicilië.

Het paar werd op hun thuiscontinent geplaatst als onderdeel van een liefdadigheidsmissie, maar bij thuiskomst ontdekten ze dat ze zwanger waren, ondanks dat ze een gelofte van kuisheid hadden afgelegd.

Een van de vrouwen, 34 jaar oud, ontdekte haar zwangerschap toen ze met maagpijn naar het ziekenhuis ging, meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

Ze wordt verondersteld te behoren tot een klooster in Militello, Sicilië, maar de 34-jarige is nu naar Palermo verhuisd om zich voor te bereiden op de geboorte van haar baby. Men gaat er vanuit dat ze ervoor zal kiezen om haar kloosterleven op te geven en zich te concentreren op het opvoeden van haar kind.

Salvatore Riotta, de burgemeester van Militello, zei dat het nieuws over de zwangerschap van de non het dorp heeft ‘geschokt’, en voegde het volgende eraan toe: ‘het had stilgehouden moeten worden.’

De tweede non was een “mother superior”, een hogere monastieke die de leiding heeft over een klooster of orde. Ze was gevestigd in een instituut dat ‘gevallen vrouwen en hun kinderen’ helpt, maar keerde naar verluidt terug naar haar thuisland nadat ze hoorde dat ze zwanger was.

Eerder dit jaar gaf paus Franciscus toe dat veel nonnen seksueel waren misbruikt en noemde het een ‘ernstig, ernstig probleem’.

Hij verklaarde: We have to fight this, and also the service of religious sisters: Please: Service yes, servitude no.

In mei van dit jaar vaardigde de paus een nieuwe wet uit om priesters en nonnen te dwingen seksueel misbruik en de dekmantel ervan aan kerkelijke autoriteiten te melden.

Naast het afleggen van een gelofte van kuisheid, belijden katholieke nonnen de eeuwige ‘plechtige geloften’ om een leven te leiden volgens de evangelische raadgevingen van armoede en gehoorzaamheid. Paus Franciscus zwoer het misbruik van nonnen te bestrijden en drong er bij hen op aan om nee te zeggen wanneer andere geestelijken ze als dienstmeisjes proberen te gebruiken. Wat dus ook nog weleens voorkomt.

Een bron vanuit de kerk verklaarde het volgende aan “The Sun”:

It appears that both women were back in their home nations and obviously had some form of sexual encounter.

An investigation has been launched. They both breached strict rules of chastity but the welfare of their children is uppermost.

De bron verklaarde verder dat de meest waarschijnlijke uitkomst van de situatie is dat beide vrouwen hun religieuze dienst zullen verlaten.Oh Goodies: McDonalds lanceert vandaag drie nieuwe items voor de feestdagen

Asiel probeert wanhopig ‘Criminele Kat’ te laten adopteren zodat hij stopt met “Prison-Breaking” van andere katten