in

Kat met zeldzame oogkwaal is ‘buitenaardse’ internethit

Alien Cat

De Britse kat Matilda heeft een zeldzame aandoening waardoor haar pupillen vergroot zijn en haar ogen uitpuilen. Met de bijnaam ‘alien cat’ is ze, met meer dan 35.000 volgers, een hit op Instagram.

De tweejarige poes werd in een vervuild huis geboren en gered door de dierenambulance. Kort na haar eerste verjaardag werd haar rechterpupil groter. Volgens de dierenarts leed ze aan leukemie.

Haar nieuwe baasjes besloten het asiel waar ze Matilda opgehaald hadden te bellen. Daar bleek Matilda niet de enige kat met grote ogen te zijn. Het asiel had zelfs maandenlang geprobeerd om Matilda’s baasje te bereiken, omdat twee andere katten die uit het huis gered waren dezelfde aandoening hadden.

Matilda bleek na onderzoek geen leukemie te hebben, maar haar ooglenzen lieten los. Daardoor kan ze niet meer zien. Of een oogoperatie zal helpen, is de vraag. Haar broertjes en zusjes zijn wel geopereerd, met wisselend succes. Mogelijk moeten op termijn Matilda’s ogen helemaal verwijderd worden. Ze zou echter geen pijn lijden.

Bron: AD‘Intelligente’ robot sex dolls gaan de markt op binnen nu en 2 jaar

OMFG: Homer Simpson en Marge gaan scheiden