in

Justitie zet nep-loverboys in, bijna alle meiden gingen erin mee | zucht….

De politie heeft nep-loverboys ingezet op de kermis in Apeldoorn. Die spraken een aantal meiden tussen de dertien en vijftien jaar aan. Volgens de politie gingen bijna alle meiden mee.

Deze actie werd natuurlijk opgezet op jonge meiden te waarschuwen voor loverboys. Er werd gevraagd of ze meegingen voor opnamen voor een tv-programma of een fotoshoot.

Facebook:
Hiervoor werkte de politie samen met een stichting genaamd MEE. De stichting ondersteunt bij het leven met een beperking. De politie roept via Facebook ouders op om hun kids bewust te maken van de risico’s die ze lopen.

Zo gaan loverboys vaak te werk:
Ze zoeken meisjes die emotioneel instabiel of onzeker zijn. Vaak gebeurt dat via internet, ook wel grooming genoemd. De loverboy is lief, koopt cadeautjes en geeft complimentjes. Hij geeft de meisjes veel aandacht en zorgt dat ze verliefd op hem worden en hem helemaal vertrouwen.
Daarna probeert hij hen afhankelijk van hem te maken. Bijvoorbeeld door de meisjes ruzie te laten maken met hun beste vrienden of hun ouders. Als de meisjes eenmaal ruzie hebben met hun vrienden en hun ouders, zorgt hij ervoor dat ze alleen nog maar met hem kunnen praten en omgaan.
Vervolgens probeert hij om de meisjes dingen te laten doen die ze eigenlijk niet willen. Hij laat de meisjes bijvoorbeeld een lening of telefoonabonnement afsluiten op hun naam, terwijl hij degene is die er gebruik van maakt. Of hij haalt de meisjes over om seks te hebben met zijn vrienden. Zo moeten de meisjes bewijzen dat ze van hem houden.
Als de meisjes al seks moeten hebben met zijn vrienden is de stap om ook met andere mensen seks te hebben, die daarvoor betalen, heel klein. Voor ze het weten, werken de meisjes als prostitué. Dat kan achter het raam zijn in een raamprostitutiestraat, een seksclub of gewoon vanuit een woning. Prostitutie is in Nederland gelegaliseerd en minderjarigen mogen niet in de seksindustrie werken. Vaak zullen deze minderjarige meisjes dus in het illegale circuit werken.

Bron: politie.nl & RTL nieuws.Jehova’s Getuigen bestempeld als extremistisch sekte en nu verboden in Rusland

Fraude: Van dik naar dun in minder dan 1 minuut (video)