in

Justitie bekritiseert buitensporig leven JayJay

jayjay1-900x500

De 23-jarige rapper Jason D., bekend als JayJay, staat terecht voor het witwassen van maar liefst 90.000 euro. Ook was hij de spil in een vechtpartij in een Rotterdamse club. Justitie bekritiseert zijn buitensporige leven.

De vechtpartij met de portiers in de Rotterdamse club Blu past perfect in de levensstijl van JayJay en zijn entourage. Bij de vechtpartij werden drie portiers met flessen op het hoofd geraakt. De vechtpartij ontstond rond de VIP-tafels tijdens een optreden van de Amerikaanse rapper Rick Ross. Rick Ross is het grote voorbeeld van JayJay. Echter is zo’n leven voor hem nog niet mogelijk, zeker financieel niet. Justitie pakt JayJay met enige regelmaat op wegens witwassen.

Op jonge leeftijd kwam JayJay in contact met geweld. Op 17-jarige leeftijd was hij voorman van een rapgroep a.k.a. straatbende Green Gang. De groep was betrokken bij een schietpartij aan de Bijlmerdreef. Zij beschoten hun rivalen, die op dat moment in een auto zaten. Waarschijnlijk door hun onervarenheid raakte er maar één inzittende gewond. JayJay kreeg slechts twee jaar jeugddetentie opgelegd. Zijn oudere vrienden kregen een hogere straffen.

In 2014 werd een vriend van JayJay in zijn bijzijn doodgeschoten in Zuidoost. Een verdwaalde kogel belandde in de rug van JayJay. De kogel is nooit verwijderd. In 2015 werd JayJay gearresteerd voor vuurwapenbezit. Hij werd echter niet veroordeeld.

JayJay houdt van wapens. Hij poseert vaak met wapens op foto’s. JayJay wordt ook voortdurend in verband gebracht met vuurwapengeweld. Dit gebeurt in de onderwereld, maar ook binnen de opsporingsdiensten. Hij is vaak betrokken bij liquidaties word er gemeld.

Nu staat hij terecht voor een andere misdaad. Naast het uitgaansgeweld staat witwassen ook op de aanklacht.

Hij zou het witwassen met de blingbling, die hij bij zich draagt en cadeau doet. Het gaat om horloges met een waarde over de 10.000 euro, 3.000 euro contant in een vest van zijn moeder en de ruim 2.300 euro, die hij bij zich had op het moment van de arrestatie. Ook twee forse achttien karaats kettingen, twee zonnebrillen van louis Vuitton (model Attitude), een Dior-zonnebril, een paar schoenen van Louis Vuitton, een Volkswagen Golf, de huur voor een Smart en vijf tickets naar Ghana horen daar bij.

JayJay zou ook zijn opgepakt in Rotterdam, omdat hij onverklaarbaar in bezit was van een Mercedes. Hij beweerde dat de auto gekocht was met geld, wat hij geleend had van een profvoetballer. Justitie heeft zijn telefoons in beslag genomen. Daarin zou een alibi gefabriceerd zijn via WhatsApp.

JayJay en zijn advocaat Manon Aalmoes lieten weten dat JayJay spullen van vrienden en vriendinnen leende. Ook verdiende hij geld met rappen. De administratie verwaarloosde hij.

Volgens de advocaat van de rapper pronkte JayJay met andermans veren. De rapwereld zou keihard zijn en met een Hema-tas wordt men niet serieus genomen als rapper zijnde.

JayJay blijft echter in hechtenis in afwachting van zijn proces. #FreeJayJay!

Bron: CrimeDocsNLBoef reageert op alle commotie in zijn nieuwste vlog

Kanye West heeft eindelijk Instagram maar niemand snapt zijn eerste foto