in

Jumbo: Drie doden en één miskraam door listeriabesmetting vleeswaren

Drie mensen zijn de afgelopen twee jaar overleden door de listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman. De slachtoffers hadden een hoge leeftijd. Een vrouw heeft er een miskraam door gehad, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Twintig mensen raakten de afgelopen twee jaar besmet met de bacterie via de vleeswaren.

Volgens het RIVM is vleeswarenproducent Offerman de boosdoener in deze zaak.

“We hebben een nieuwe techniek gebruikt voor het opsporen van het voedsel waarin deze listeriabacterie zat. We zagen een bepaald type listeria voorkomen bij meerdere patiënten. We namen vervolgens contact op met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om dit te vergelijken met DNA-gegevens uit hun voedsel- en bedrijfsbemonstering. Dit kwam bij één monster overeen, waarna de NVWA vervolgonderzoek deed. Hierdoor kwamen we er afgelopen woensdag achter dat alle patiënten die ziek zijn geworden, vleeswaren van Offerman hebben gegeten’’, aldus een RIVM-woordvoerder.

Het gaat hier dus om VOORVERPAKTE vleeswaren die uit de fabriek van Offerman in Aalsmeer komen die door het hele land zijn verspreid. Alles wat nog in de winkel ligt is veilig om te consumeren, aldus de winkelketen. Eerder maakte de supermarktketen bekend 130 soorten vleeswaren uit de schappen te halen.

De lijst bevat veel voorverpakt vlees als kipfilet, achterham, grillworst en spek. De meeste producten hebben een houdbaarheidsdatum tot halverwege of eind oktober. De complete lijst met producten is hier te vinden.

Voel jij je niet zo lekker de laatste tijd, en heb je boodschappen gedaan bij de Jumbo? Dat moet je waarschijnlijk eventjes naar de huisarts….

Bron: ADDit geintje werd deze Instagram Influencer met 1.6 mil volgers niet in dank afgenomen

Elon Musk’s A.I.-project om het menselijk brein te repliceren ontving $ 1 miljard van Microsoft