in

Jongen gespietst in rug met veer na trampoline-ongeval

Jamie Quinlan, 12, speelde op de trampoline van zijn vriend in Louth, Lincolnshire, toen metalen veer van 15 centimeter losschoot en met de bloedgang van een kogel in zijn rug vast kwam te zitten.

De veer scheurde door het T-shirt van de jongen en miste zijn ruggengraat met een paar centimeters. De ouders van Jamie waren ontzettend bang dat hij het niet zou overleven.

Jamie werd op zondagmiddag (1 september) met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar chirurgen de veer verwijderden, die een gat van twee centimeter diep in zijn rug had gemaakt.

De 12-jarige zei dat hij op de trampoline aan het springen was toen hij plotseling een ‘vreemd en zwaar’ gevoel in zijn rug voelde.

When I was in the waiting room at the hospital, I was really nervous. It took them about ten minutes to actually get the spring out of my back. The doctors said they had never heard of something like this happening with a trampoline.
Sometimes it still feels like the spring is in my back, but I am getting a lot better and stronger now.

De schooljongen zei dat hij gewoon ‘opgelucht’ was, dat zijn verwondingen niet ernstiger waren en dat de veer hem om deze plek had geraakt in plaats van ergens anders waar het meer schade had kunnen aanrichten.

De ouders van Jamie willen andere ouders nu wijzen op het gevaar van trampolines. De vader van Jamie zegt het volgende over het geheel:

It could have happened to anyone. Jamie has been so brave. I want people to be aware of how dangerous trampolines can be if there’s no cover on the springs, or if there’s a gap.
The spring had come off the trampoline like a bullet. If it had hit elsewhere on Jamie’s body, in his head or throat, we could have lost him.
Children are the most important things in our lives, so people need to be aware of the dangers in their own back garden.

Better safe than sorry nu je weet dat zoiets kan gebeuren. Dubbel check eventjes hoe die van jullie in elkaar zitten, mocht je een trampoline in de tuin hebben staan, en of de veren niet zomaar los kunnen schieten. Be safe!GrootNieuws: Lange Frans en Baas B zijn weer billenmaatjes

Nicki Minaj zegt via Twitter dat ze met pensioen gaat