in

Johan Derksen is weer bezig hoor: “Turkije is een kutland”

Johan Derksen zorgt weer voor ophef met een aantal opmerkelijke uitspraken over Turkije.

Hij noemde het o.a. een “kutland” en dat je daar niks mag zeggen, niks mag roepen en zomaar in de gevangenis wordt geflikkerd vanwege je politieke overtuigingen.

Dat de in Nederland opgegroeide Kokcü voor Turkije kiest, valt ook totaal niet in goede aarde bij Derksen. “Voordat hem wat gevraagd wordt, heeft dat jongetje al voor Turkije gekozen“, roept hij tijdens het programma.

Dat stuit mij een beetje tegen de borst”, vervolgt Derksen:

“Die jongen is in Nederland geboren, die heeft hier zijn hele opleiding gehad, die heeft hier van alle sociale voorzieningen geprofiteerd, zoals wij allemaal. En dan voordat Jong Oranje kan vragen: ‘wil je voor ons spelen?’, is er al een Turk die hem gek heeft gemaakt.”

Wij vinden het allemaal maar een beetje tegenstrijdig. Je haalt een ander land door de gehaktmolen omdat mensen daar niet mogen doen wat ze willen, en niet mogen zeggen wat ze willen en dan ga je vervolgens tekeer over een jongen die vrij staat om te doen wat hij wilt en de keuze die hij vervolgens maakt?

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet dus… check het hieronder.In de “Ivanhoe Duffle Bag” kan je 48 blikjes bier kwijt om koel te bewaren!

Lijstje: Partners in Crime contract – Met wie wil jij naar de klote gaan deze zomer?