in

Je kind voor de tweede keer betrapt met een mes? 2500,- boete

credit: Youtube/ Rijnmond

Dat wil Ahmed Aboutaleb de burgemeester van Rotterdam invoeren nu. Daarnaast wilt hij in bepaalde wijken van Rotterdam de jongeren vaker preventief laten fouilleren.

Steekincidenten komen steeds vaker voor en de daders zijn ook vaker piepjong.
Bij de messendragers gaat het om kids van soms wel 12 tot 15 jaartjes oud. Iedereen lijkt wel een mes op zak te hebben en daarom vragen verschillende burgemeesters van Nederland al een lange tijd om een landelijk verbod. Aboutaleb sluit zich hierbij aan.

Aboutaleb wilt echter niet wachten en neemt nu zelf maatregelen door middel van een dwangsom van 2500,- euro en meer preventief fouilleren in bepaalde wijken.

Wij maken ons echter zorgen om deze dwangsom. De burgemeester kan wel roepen dat ouders veel te laconiek reageren als hun kind wordt gepakt met een mes maar de meeste ouders, vaak ook alleenstaande ouders, hebben geen idee van wat hun kind uitspookt op straat. Daarnaast kan een onverwachte rekening op de mat van 2500,- zorgen voor gigantisch veel problemen thuis. Dat kan situaties verslechteren en laten escaleren tot iets wat voorkomen had kunnen worden op wellicht een andere manier?

We moeten maar even afwachten hoe dit gaat uitpakken.Woningcorporatie Centrada vindt pedofiel Nelson een: “Goede Huurder”

LMFAO: Floyd Mayweather wilt Conor en Khabib op dezelfde dag slopen