in

Je kan nu realistische moordmysteries oplossen met de “Unsolved Case Files Murder Mystery Game”

Echte misdaadfans kunnen eindelijk hun detectivevaardigheden aan het werk zetten en moordmysteries oplossen met de game “Unsolved Case Files”.

De rol van de detective is steeds populairder geworden omdat echte misdaadshows constant opduiken op Netflix, maar er is een limiet aan hoeveel we kunnen meedoen als we onze vermoedens alleen op een tv-scherm kunnen richten. Soms heb je dat gevoel of weet je al wie het heeft gedaan voordat de show is afgelopen! Echte speurneuzen weten wat ik bedoel!

Nou, nu zijn de dagen van boos schreeuwen tegen je TV voorbij, omdat Unsolved Case Files je de kans biedt om cold case-moordbestanden in handen te krijgen vol met aanwijzingen die nodig zijn om de misdaad op te lossen.

Hoewel de gevallen fictief zijn, is de ervaring echt omdat de bestanden compleet zijn met documenten, foto’s, krantenknipsels, verdachte details, vingerafdrukken en autopsierapporten.

Bekijk hieronder een video die onlangs viral ging en de aandacht trok naar deze game die overigens al een tijdje bestaat:

Spelers krijgen drie doelen om de zaak te helpen doorlopen en het bewijsmateriaal te verzamelen dat nodig is om de moordenaar te pakken en te laten veroordelen. De game vereist toegang tot internet, waarmee je hints kunt krijgen of de online “answer key” kunt raadplegen om te bewijzen dat je de zaak hebt opgelost.

Er zijn momenteel vier case-bestanden om uit te kiezen, namelijk Harmony Ashcroft, Jamie Banks, Max Cahill en Jane Doe, hoewel er momenteel nog twee in ontwikkeling zijn.

De casusbeschrijving van de zaak van Harmony luidt als volgt:

On May 8th, 1998, the small Indiana town of Riverdale was shocked by the brutal murder of one of it’s [sic] most beloved citizens on the night before her own wedding. The victim, Harmony Ashcroft, was murdered in the parking lot behind a popular local restaurant.

Bones McBride, a local vagrant, was framed for the murder and has spent over 2 decades behind bars despite being 100% innocent!

Het spel wordt verkocht op Amazon, hoewel de recente toename van populariteit ervoor heeft gezorgd dat het uitverkocht is geraakt. Slechts één case, Harmony Ashcroft, is nog steeds op voorraad op de site van Unsolved Case Files. De anderen worden deze maand nog aangevuld.

Hopelijk zal het niet te lang duren voordat ze allemaal weer beschikbaar zijn, omdat de positieve beoordelingen van de game suggereren dat het eentje is die je echt een gooi moet geven.

Eén persoon beschreef hoe hij en zijn partner ‘verslaafd’ raakten aan het spel en legde uit dat het ‘hun [leven] overnam’ totdat ze de zaak hadden opgelost. Een ander prees het spel omdat het ‘meeslepend en realistisch’ was.Hoax: artsen uit China en India – coronavirus “is een soort combinatie van SARS en AIDS”

Dennis Schouten mishandeld op feestje: “Omdat je k***** video’s maakt.”