in

Je kan nu ook kiezen om officieel als gender neutraal door het leven te gaan

Vandaag werd er in de rechtbank in Limburg beslist dat je niet meer als man of vrouw geregistreerd hoeft te staan. Je kan je nu namelijk ook aanmelden als genderneutraal.

Deze zaak kwam tot leven toen een genderneutraal persoon uit Roermond een zaak aanspande. Toen deze persoon werd geboren was het niet duidelijk of het een meisje of een jongen was. De ouders besloten toch om hem in te schrijven als man. Uiteindelijk bleek dit het toch niet helemaal te zijn en besloot deze persoon het te proberen als vrouw. Na een aantal operaties bleek ook dit niet bij haar te passen.

Toen deze persoon zich als genderneutraal wilde registreren kon dit niet en moest er een zaak voorkomen bij de rechter. In 2007 werd al beslist dat het nog geen tijd was voor het erkennen van een 3de gender. Dit weekend, 11 jaar later kan het dus wel. Op het paspoort van deze persoon staat “Geslacht is niet kunnen worden vastgesteld”.

Bij het schrijven van dit artikel vonden wij het best lastig om deze persoon geen hij of zij te noemen. Hoe noem je iemand die genderneutraal is eigenlijk? Officieel is het ‘hen’ maar dat klinkt super scheef.

Laten we met ze allen een nieuw voornaamwoord bedenken aangezien er in Nederland nu 3 genders zijn.Doe dit soort dingen a.u.b. niet in een zwembad

Ruzie Drake en Pusha T uitgelegd incl. alle disstracks – oud & nieuw