in

Je kan in Rotterdam nu 750 euro verdienen als je iemand snitched met een vuurwapen

De politie in Rotterdam gaat beloningen tot 750 euro uitloven voor tips die leiden tot de vondst van vuurwapens. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag. De maatregel wordt getroffen na de vele schietincidenten in de stad de afgelopen tijd.

De politie heeft het er blijkbaar druk mee en kunnen wel wat nieuwe snitches gebruiken in Rotterdam. Heel toevallig weer nu de feestdagen voor de deur staan. Eerst landelijk misdaad anoniem en nu weer dit. Ze kunnen straks wat meer korten op het politiebudget als ze dit volhouden.

Snitches kunnen die persoon vertrouwelijk weg tippen aan het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie.

Het is ook wel iets hé. Bijna heel Nederland sprak na drie dagen Duits tijdens de bezetting wordt er wel eens gezegd. Het is geen officiële gezegde maar zo goed als hier in Amsterdam.

Dan heb je ook een stukje politiecultuur waarbij er wordt vermeld, snitch maar gerust en neem zelf geen maatregelen als jou, je familie of vrienden iets overkomt want wij willen graag de eer opstrijken. We hebben de statistieken echt heel hard nodig als we het budget van het komende jaar moeten begroten en weer moeten bedelen om meer geld.

Ach ja, het is wat het is blijkbaar…Kijken: Video van Snitch9ine’s kidnap & car jacking incident door Harv Ellison

Is je pees zo zichtbaar op je pols? Zo ja, dan is dit wat het betekent