in

Je kan blijkbaar ook acuut Hepatitis krijgen van teveel energy drinks

Dat energy drinks een echt gevaar vormen voor de gezondheid van een mens is gewoon overduidelijk.

Ik ging een keertje paintballen vroeg in de middag met een paar vrienden maar had een ontzettende kater omdat ik de dag daarvoor was wezen stappen. Ik had ook echt slecht gegeten die ochtend daarop dus ik kwam energie te kort en had een lege maag. Het enige wat er stond was energy drank dus ik dronk er vier achterelkaar in ongeveer een uurtje of twee. Ik had ook ontzettend veel dorst omdat ik nog helemaal was uitgedroogd van de alcohol.

Toen de hele gang verzameld was, werd het tijd om te rennen en schieten. Alles ging goed en ik ging als een speer. Toen we klaar waren ging iedereen weer weg en onderweg op de snelweg kreeg ik zowat een beroerte. Ze moesten de auto stoppen en ging in op het gras liggen langs de snelweg. Mijn hart zat in mijn keel, ik was misselijk en verloor gevoel in één van mijn armen.

Toen ik eenmaal thuis was, heb ik tot een uurtje of 22.00 in de avond doodziek op de bank gelegen. Ik dacht echt dat ik dood aan het gaan was.

Maar goed…. Deze man dronk dus 4-5 engery drinks per dag en dat drie weken lang en werd acuut ge-hit met Hepatitis.

Gizmodo schreef: …lab tests revealed high levels of transaminases-liver enzymes indicative of damage and evidence of chronic hepatitis C infection.” The hepatitis was confirmed after a liver biopsy was performed.

Doctors believe the hepatitis was developed from the excessive number of energy drinks containing niacin, which is also known as vitamin B3. Each energy drink has around 40 mg of niacin, double the recommended daily intake.

Het is niet de eerste keer dat wij dit soort berichtgeving langs zien komen. Een vrouw werd blind na 20 blikjes per dag voor 4 jaar. Een 50-jarige man die in de bouw werkte gebruikte het overmatig om op de been te blijven totdat zijn urine donker werd en zijn huid geel begon te worden van de geelzucht.

Het moraal van het verhaal? Chill out met die Monsterblikjes!Moeder vermoordt eigen zoontje van 1,5 jaar oud en stuurt video naar ‘vreemdgaande’ vader

Boef dropt nieuwe track en video – Paperchase (Prod. Southbeats)