in

Jankerds: 1 keer rellen meegemaakt en de politie vindt dat ze de grip op de samenleving verliezen

De korpschef van de nationale politie, Henk van Essen is klaar met het constante ‘bashen’ van de politie. Aanleiding is de kritiek op het politie-optreden op het Malieveld bij een demonstratie van actiegroep ‘Virus waanzin’. De politie raakte slaags met voetbalsupporters die ook naar Den Haag waren gekomen, maar ook betogers werden soms geconfronteerd met politiegeweld.

Dat staat op de website van de NOS.

“Wat we ook doen, altijd is er wel iemand die vindt dat het anders had gemoeten”, zegt hij. “We treden te soft op. Of juist te hard. Een oordeel over ons optreden is snel geveld, vaak op basis van fragmentarische beelden. Dat raakt mij. Het doet geen recht aan mijn politiemensen. Aan onze politiemensen.”

Agenten willen dus stoppen met hun werk:

Politievakbond ACP is bang om de grip op de samenleving te verliezen, dat stelt voorzitter Gerrit van de Kamp tijdens een interview bij het NOS Radio 1 Journaal. “Men knipt en plakt allerlei filmpjes en zet die op het internet als de waarheid. Er is geen feitenonderzoek meer, de politie wordt daarmee vleugellam gemaakt. Je kunt je namelijk niet meer verweren.”

Maar waar willen jullie je tegen verweren dan?
Wij hebben zo naderhand allemaal de filmpjes gezien waarin zelfs bejaarde Nederlanders en zomaar flink van langs krijgen met een wapenstok terwijl ze helemaal niks verkeerds doen en daar gewoon staan te demonstreren voor hun vrijheid. Deze filmpjes circuleren rond op Facebook en Whatsapp. Dat gedrag van de politie is gewoon absoluut niet goed te praten.

Ze snappen het gewoon absoluut niet want zo diep kunnen ze niet nadenken blijkbaar. Al die mensen daar waren op komen dagen om te demonstreren voor hun VRIJHEID. En dan denkt justitie en politie dat het handig is om hard in te grijpen tijdens dit soort demonstraties. SMFH…. hoe suf kan je zijn.

Kregen random mensen gewoon klappen omdat een groep hooligans begon te rellen of begon deze groep hooligans met rellen omdat de politie onnodig hard aan het optreden was?

Wat vinden jullie van het geheel? Laat a.u.b. weten via social media.Wat leuk: je kan HEEL binnenkort gewoon weer naar Disneyland Parijs

Babyuilen slapen op hun buik “Face Down”, omdat hun hoofd te zwaar is