in

IshGotReal: Sepp Blatter voorzitter van FIFA gooit handdoek in de ring!

media_xll_3053054

Sepp Blatter heeft dinsdag zijn functie als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA neergelegd. Dat maakte de 79-jarige Zwitser dinsdag bekend op een ingelaste persconferentie in Zürich. Blatter was vrijdag nog voor de vijfde keer gekozen als voorzitter van de mondiale federatie.

De Zwitser kondigde een buitengewoon congres aan van de FIFA, waarop zijn opvolger wordt gekozen. Volgens de reglementen moeten er minimaal vier maanden zitten tussen de verkiezingen van vrijdag en de nieuwe stemming. Volgens Domenico Scala, de voorzitter van het verkiezingscomité, zullen de nieuwe verkiezingen tussen december en maart 2016 worden gehouden.

Blatter was sinds 1998 de baas bij de FIFA, maar lag de laatste jaren vaak onder vuur vanwege geruchten over omkoping en corruptie binnen zijn organisatie. Vorige week raakte de FIFA twee dagen voor de voorzittersverkiezing opnieuw in een omkoopschandaal verzeild. Zeven kopstukken van de mondiale federatie werden in Zürich opgepakt. Desondanks werd Blatter vrijdag met overweldigende meerderheid gekozen als voorzitter voor de komende jaren. Liefst 133 landen stemden op de Zwitser, 73 landen kozen voor zijn Jordaanse uitdager Ali bin Al-Hussein.

Michael van Praag was ook in de race om de nieuwe baas van de FIFA te worden, maar de bondsvoorzitter van de KNVB trok zich een week voor de verkiezingen terug, net als Luis Figo. De Amsterdammer schaarde zich achter de kandidatuur van prins Ali, die echter kansloos was tegen Blatter. Weliswaar was vrijdag in Zürich een tweede stemronde vereist, maar kort daarvoor trok de Jordaniër zich terug omdat hij inzag dat zijn missie kansloos was.

Blatter vierde zijn overwinning uitgebreid en uitbundig. ,,Let’s go FIFA, let’s go FIFA”, jubelde de bejaarde Zwitser in zijn overwinningsspeech. Hij haalde tevens in harde bewoordingen uit naar de Europese bond UEFA en diens voorzitter Michel Platini, die uiterst kritisch waren op Blatter. Amper vier dagen later is van die strijdlust echter niets meer over bij Blatter. Zichtbaar aangeslagen kondigde hij dinsdag aan af te treden, na zeventien jaar als hoogste baas van de FIFA.

Bron: ADBruce Jenner (vader van Kylie Jenner) heet nu Caitlyn en zo ziet ze er uit

Funny: Hij krijgt een klap, jij krijgt een klap IEDEREEN KRIJGT EEN PETSER!