in

Is er serieus een Pastoor opgegeten door 3 krokodillen omdat hij Jezus na deed?Een pastoor uit Zimbabwe zou opgegeten zijn door 3 krokodillen nadat hij als Jezus over het water heen probeerde te lopen.

Dit verhaaltje gaat al een tijdje viral in Afrika en is nu ook in Nederland beland. Er zijn tegenwoordig telefoontjes met camera’s maar toch waren er geen beelden van dit incident. Dat was genoeg reden voor ons om op zoek te gaan naar wat de waarheidsgehalte van dit verhaal is, vooral omdat nieuwswebsite’s zoals het AD het hebben geplaatst. Tijdens het onderzoek zijn we op de website van DailyMail terecht gekomen die hadden ontdekt dat het de wereld in is geholpen door de Afrikaanse satire website National News Bulletin.

Het verhaal gaat als volgt:
Pastoor Jonathan Mthethwa wou aan zijn volgelingen een wonder laten zien. Net als Jezus zou hij over water heen kunnen lopen. Dit demonstreerde hij bij het ‘Crocodile River’, wat zijn naam te danken heeft aan de hoeveelheid krokodillen, en werd opgegeten door 3 krokodillen. Het enige wat van hem over zou zijn gebleven waren zijn sandalen en ondergoed die aan het drijven waren.

Meerdere website’s hebben dit geplaatst zonder daadwerkelijk onderzoek te doen hier over. Moraal van het verhaal: geloof niet alles op internet, zelfs niet als het op websites zoals het AD staat.

Het originele bericht van National News Bulletin is te lezen via deze link.
Het bericht waarin The Daily Mail het verhaal ontkracht is te lezen via deze link.
Het bericht van de AD is te lezen via deze link.

Ook wij hebben deze fout wel een enkele keer gemaakt en dat betreuren wij natuurlijk enorm. Hieruit kan je halen dat het zelfs de beste kan overkomen LMFAO!

Het is dus gewoon een hoax-verhaal wat vandaag erg veel aandacht krijgt in Nederland en vooral op Facebook.Dit is waarom je niet met een Feyenoord shirt over het Leidseplein moet lopen

Gregory van der Wiel opgelicht voor 3.6 miljoen freakin euro’s SMH!!!