in

Interview 2Pac uit 1994 is vandaag de dag nog steeds relevant in de wereld

Dit is een interview van bekroonde journalist Ed Gordon met Tupac in 1994. De journalist ging zitten met Pac om in zijn controversiële persona te duiken.

Ze hebben het over van alles gehad en aan de manier waarop Pac praat kan je wederom zien hoe gepassioneerd hij was om zijn boodschap te verkondigen. Eén van zijn issues was waarom mensen vraagtekens houden bij het recht om vuurwapens te dragen voor Afro-Amerikanen in tegenstelling tot blanke Amerikanen.

Hij is natuurlijk van mening dat Afro-Amerikanen deze wapens harder nodig hebben dan iedere andere burgen van de VS omdat iedereen ze altijd van alle kanten aanvalt. Men zou het recht moeten hebben om zichzelf te verdedigen.

“Why is a a black life any more recuperable than a white life?”

Zijn motivatie voor het aanmoedigen tot en het zelf dragen van wapens is altijd zelfverdediging geweest, omdat zijn eigen leven ook constant in gevaar was.

“Once my life is gone, it’s gone; can’t nobody give it back to me. Not the judge, not the President, not the governor, not Calvin Butts, not Jesse Jackson. They can’t do nothin’ but come to my funeral and talk pretty about how Black people suffer.”

In de VS is het 23 jaar later nog steeds een grandioze issue. Eigenlijk is er nog helemaal niks veranderd door en voor die mensen daar. Extreem geweld is nog steeds van de orde van de dag. De Getto’s bestaan nog steeds en in sommige steden vallen er dagelijks meer doden dan in oorlogsgebieden.Mevrouw plaatst ‘verhaal’ over aanvaring met politie op Facebook en gaat viral

Lil Kleine beantwoordt vragen zoals: Nooit meer drank of nooit meer Drugs