in

Influencers op Instagram zijn pissig omdat hun foto’s geen likes meer vertonen

Een aantal influencers zijn een beetje pissig omdat hun foto’s geen likes meer vertonen. Dit is een nieuwe feature van Instagram wat langzaam wordt uitgerold in de hele wereld.

Althans, niet een nieuwe feature maar een bestaande die langzaam wordt verwijderd. Of is het toch een nieuwe feature? Ik hoop dat onze posts veel likes blijven krijgen op Facebook trouwens maar dat ter zijde…

Ze doen dit om de competitie en sociale druk weg te nemen zodat mensen met een gerust hart hun foto’s kunnen posten zonder bang te zijn om te zien of het wel genoeg likes heeft gehaald.

Influencers zijn het er niet mee eens. Daarnaast zeggen ze dat het moeilijk gaat zijn voor nieuwe mensen die een pagina willen opbouwen. Bedrijven benaderen deze toekomstige influencers op basis van het aantal likes dat ze genereren met een post. Dat is dus niet meer te peilen in een oogopslag.

Betekent dit langzaam het einde voor influencers en influencer marketing via Instagram? Wij vroegen het aan Graziëlla, campaign manager bij BRANDAMBASSADORS, een Influencer & Brand Ambassador Agency en Daan Sip, big boss & head honcho bij SOCIALREBLZ.

Graziëlla: “Dit betekent zeker niet het einde van influencer marketing via Instagram. Influencer marketing is veel meer dan alleen likes. Er zijn natuurlijk ook nog comments en het gaat ook zeker om de kwaliteit van de content. Natuurlijk speelt engagement een belangrijke rol bij de keuze van je influencer, nu zullen wij rekening houden met andere criteria en nog betere research doen of er volgers zijn gekocht of niet”.

Daan Sip: “Invloedrijke content makers zijn mega belangrijk voor Instagram. Zij zorgen voor onwijs veel interactie, nieuwe gebruikers, PR etc. Het is dus super belangrijk voor Instagram om deze influencers op hun platform te houden. Die influencers blijven op Instagram omdat ze daar geld kunnen verdienen. Kortom, Instagram zal niets doen om deze influencers weg te jagen. Als deze test als gevolg heeft dat influencers geen geld meer kunnen verdienen en weggaan van Instagram, zal de test heel snel weer terug gedraaid worden, geloof mij maar!”

Een duidelijk verhaal! Influencers hoeven zich dus nergens zorgen over te maken en brands die influencers willen inzetten ook niet.Mensen doen verontwaardigd na het zien van The Cats Live-Action Movie trailer

Niet vergeten: Seizoen 3 van La Casa de Papel staat online