in

In Uganda moeten mensen straks betalen voor het gebruik van social media

Gisteren keurde het Oegandese parlement een nieuwe accijnswet goed. De wet bevat een belasting op het gebruik van sociale media, wat betekent dat Oegandezen op dagen waarop ze toegang krijgen tot sociale-mediaplatforms zoals Twitter, Facebook, WhatsApp, Instagram, Viber, Skype, etc. geld moeten betalen aan de overheid.

Je leest dat helemaal goed en de reden is nog gekker dan het gehele initiatief. Of hebben ze het in Uganda gewoon goed met deze nieuwe wet? De wet is voornamelijk aangenomen om geroddel op social-media tegen te gaan. En daarnaast natuurlijk ook om miljarden shillings voor de overheid te genereren.

(Foto: Guardian Nigeria)

Mensen in Uganda moeten namelijk vanaf juli 200 shilling (N20) per dag betalen op de dagen dat ze gebruik maken van diensten zoals Facebook, Twitter en Whatsapp.

Deze nieuwe maatregel is een reactie op de brief van Museveni aan de overheid in maart, waarin wordt beweerd dat nietszeggende gesprekken op sociale media het land de broodnodige tijd en inkomsten kostten.

Telecombedrijven worden belast met het betalen van accijnzen op de services. Dit gaat zich vertolken tot hogere kosten voor de eindgebruiker.

Dit gaat uiteraard voor een rel zorgen en wij vragen ons af hoe lang ze deze nieuwe wet in stand zullen kunnen houden LMFAO!Dit is wel een hele grote splinter!

Visliefhebbers neuken meer dan vleesliefhebbers