in ,

In Turkije is behandeling voor kankerpatiënten vanaf nu gratis

In Turkije is behandeling voor kankerpatiënten vanaf nu gratis. Dat heeft Minister Jülide Sarıeroğlu van Werkgelegenheid en Sociale Zaken onlangs bekendgemaakt.

De overheid heeft normaliter een jaarbudget van 240 miljoen lira voor de behandeling van kankerpatiënten. Dat bedrag is nu flink verhoogd naar 750 miljoen.

Voor de behandeling en de medicatie zullen er geen kosten meer gevraagd worden. Geen jaarlijkse eigen bijdrage of een ander vorm van betaling. Ziekenhuizen en andere instanties die gebonden zijn aan de staatsverzekering hoeven geen kosten meer te vragen voor de behandeling van kanker.

Nederland:
Bepaalde zeer effectieve soorten medicijnen voor het behandelen van kanker worden in Nederland niet in het basispakket opgenomen omdat ze simpelweg te duur zijn. Even tussen neus en lippen door. Hier in Nederland levert het accijns op tabak constant circa 2,5 miljard euro per jaar op.

Over de kosten van de zorg voor longkankerpatiënten zijn de jongste cijfers uit 2011. Toen werd daaraan in totaal 401 miljoen euro uitgegeven. Dat bedrag zal nu iets hoger zijn, omdat destijds nog geen (dure) immuuntherapie beschikbaar was. 400 miljoen euro komt overeen met 8,4% van de totale kosten van zorg voor nieuwvormingen en 0,4% van de totale kosten van de gezondheidszorg in Nederland.

Wat we willen zeggen is dat kanker de staat gewoon geld oplevert. Zo simpel is het om zwaar kankerverwekkende middelen gewoon legaal in de schappen te laten zitten.

Roken moet eigenlijk zonder pardon afgeschaft en verboden worden. Heel veel mensen zullen het hier natuurlijk niet mee eens zijn. Vooral de rokers onder ons niet. Maar het is echt voor je eigen bestwil om gewoon te stoppen. Je leeft immers maar één keer en dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk (gezond) blijven doen.

Mensen die cannabis gebruiken kunnen vervolgens gewoon overstappen op vapen of natuurlijk gewoon simpel gezegd eten.

Bron: csgb.gov.trDe film Alien krijgt hoogstwaarschijnlijk ook zijn eigen TV serie

XXXTentacion tekende deal voor 10 miljoen voordat hij werd vermoord