in

In Ethiopië hebben ze 350 miljoen bomen geplant in een dag

Miljoenen mensen in Ethiopië hebben ze gisteren, op één dag, meer dan 353 miljoen bomen geplant als onderdeel van een herbebossingscampagne.

De campagne, onder leiding van de premier van het land, Abiy Ahmed, wordt verondersteld een wereldrecord te hebben verbroken met 150 miljoen bomen in zes uur en meer dan 350 miljoen in twaalf uur tijd.

Burgers van Ethiopië, het tweede meest dichtbevolkte land van Afrika na Nigeria, werden aangemoedigd om deel te nemen aan het initiatief, in de hoop het vorige record van India van 66 miljoen bomen, geplant door ongeveer 1,5 miljoen vrijwilligers in 12 uur te verbreken.

De campagne stopt daar echter niet, omdat het doel van het land is om bomen te blijven planten tijdens ‘het regenseizoen’ tussen mei en oktober, met een einddoel van ongeveer 4 miljard bomen, volgens CNN.

Lees ook: Volgens klimaatdeskundigen hebben we 18 maanden om de wereld te redden

Ongeveer 80 procent van de bevolking van Ethiopië is afhankelijk van landbouw als levensonderhoud, maar landbouwgrond lijdt onder bodemerosie, droogte en ontbossing. Er zijn teveel bomen gekapt in het verleden en dat zijn ze nu dus aan het herstellen. Goed bezig!

Recente studies hebben aangetoond dat herbebossing een van de meest effectieve en goedkoopste methoden is om klimaatverandering aan te pakken. Wetenschappers noemen de mogelijke effecten van herbebossing op de aarde ‘mind-blowing’.

Onderzoek suggereert dat een wereldwijd programma voor het planten van bomen tweederde van alle koolstofemissies die door menselijke activiteiten in de atmosfeer worden gebracht, zou kunnen verwijderen.

In 2017 beloofden Ethiopië en meer dan 20 andere landen in Afrika om 100 miljoen hectare land te herstellen, als onderdeel van een campagne genaamd “The African Forest Landscape Restoration Initiative”.Sheddefender zorgt ervoor dat je huis niet constant onder de hondenharen zit

Dit ging echt van 0 naar 100 in een paar minuten tijd