in

In de Verenigde Staten heeft een katholieke school Harry Potter-boeken verboden

De Harry Potter-boeken zijn allemaal verdwenen uit de bibliotheken van St. Edward vanwege gevaarlijke en kwade spreuken.

Een priester verbood de literaire saga van J.K. Rowling in St. Edward’s, een katholieke school in Nashville, Tennessee, VS, nadat hij exorcisten in Rome en de Verenigde Staten had gesproken over de spreuken in de boeken. Ja je leest het goed…

“Avada kedavra”, “Expulso”, “Crucio” kerkgenoot Dan Reehil stuurde een brief aan exorcisten waarin hij dat meedeelde:

“The curses and spells used in the books are actual curses and spells; which when read by a human being risk conjuring evil spirits into the presence of the person reading the text”.

De boeken werden daarom verwijderd uit de bibliotheken van de instelling. Het zou zijn begonnen, zoals de Tenessan uitlegt, met een klacht die de schooladministratie had ontvangen van de ouder van een student, die hen vervolgens aanspoorde om te handelen. Rebecca Hammel, het hoofd van de scholen in Nashville, bevestigde dat de priester de macht had om “dergelijke beslissingen te nemen”.

Zes maanden geleden werden de boeken van Harry Potter ook verbrand door Poolse katholieke priesters, die oordeelden dat het “tijd was om dingen op orde te brengen” en deze “heiligschenniswerken” te laten verdwijnen.BeastMode: Nate Diaz vs. Jorge Masvidal is een done deal voor UFC 244

LMFAO: Sony klaar met mensen die de X button een X button noemen